Öğretmen ve veliler kan bağışladı

Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu ile Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağışı kampanyasına ?

Çerkezköy 18.02.2015 19:29:00 0
Öğretmen ve veliler kan bağışladı

KAN BAĞIŞI YAPILDI

Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi, Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu ile kan bağışı kampanyası düzenledi. Doktor Turan Yavuz ve dört hemşireden oluşan Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi ekibi dün 09.00-17.30 saatleri arasında okulda gönüllü öğretmen ve velilerden kan topladı.

“18-65 YAŞ ARASINDAKİ SAĞLIKLI KİŞİLER VEREBİLİR”

Kan bağışı hakkında bilgi veren Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi yetkilileri “Türk Kızılayı olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin desteği ile 2014-2015 eğitim döneminde kan bağışlayarak binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla tüm okullarımızda kampanyalar düzenlemeye ve bilinçlendirme eğitimlerine devam ediyoruz. 18-65 yaş arasındaki sağlıklı her birey kan bağışlayarak tanımadığı insanların hayatlarını kurtarabilmektedir. Türk Kızılay’ı gezici kan bağış ekiplerinde görev yapan hekimler tarafından gelen tüm gönüllü başvurular değerlendirerek kan bağışına uygun olup olmadığınız kontrol edilmekte ve bağışladınız kanlar gerekli testlerden geçirildikten sonra ilçe bulunan hastanelerde tedavi gören ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bağışladınız bir ünite kandan üç ayrı ürün elde edilmekte ve üç ayrı hastaya kullanılmaktadır” dedi.

DUYARLILIK GÖSTERDİLER

Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Önder Ayaz da,  okul olarak sosyal sorumluluk kapsamında toplum hizmeti olarak bu çalışmayı yaptıklarını belirtti. Velilere ve öğretmenlere teşekkür eden Ayaz “Velilerimiz, eğitimcilerimiz toplum hizmeti olarak bu çalışmaya destek verdiler. Bölgede hava muhalefeti olmasına rağmen duyarlılığını gösterdi” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10