26. Vergi Haftası etkinliklerle kutlanacak

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması amacıyla, 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan 26.Vergi Haftası bu yıl 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında Teki

Tekirdağ 19.02.2015 14:34:00 0
26. Vergi Haftası etkinliklerle kutlanacak

VERGİ GELİRLERİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Vatandaşlara verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için, gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel “Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir” dedi.

SÜREKLİ HALE GETİRİLMESİ HEDEFLENİYOE

Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağını ifade eden Karayel “Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare - mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLAYACAK

Vergi Haftasında bir taraftan geleceğin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklara ve gençlere Vergi ve Gelir İdaresi tanıtılırken, diğer taraftan mükellefler ve vatandaşlarla çeşitli platformlarda bir araya gelinerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacağını dile getiren Karayel “Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacak. Bu kapsamda, 23 Şubat  tarihinde Atatürk Anıtına çelenk konulması, Valilik Makamının ve Belediye Başkanlığının ziyaret edilmesi, İlk ve Orta öğretim okullarında konferans verilmesi, yarışmalar düzenlenmesi, halkın yoğun olduğu cadde ve meydanlara vergi konulu afişler asılması, meslek odaları ile sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları ve mükellefler ziyaret edilerek vergi haftasının önemi ile yapılacak etkinlikler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi planlanıyor” dedi.

Hedeflerinin “Etkin İdare, Mutlu Mükellef, Güçlü Bir Türkiye” olduğunu ifade eden Karayel, etkinlik programı ile ilgili de bilgiler verdi.

ZİYARETLERLE DEVAM EDECEK

Kutlamaların 23 Şubat Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelen sunumu ile başlayacağını belirten Karayel, “Saat 09.45’te Başkanlık birim amirleri tarafından Valilik Makamı, saat 11.00’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, saat 11.30’da Süleymanpaşa Kaymakamlığı, saat 13.30’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, saat 14.30’da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve saat 15.30’da da Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edilecek” dedi.

ÇERKEZKÖY’Ü DE ZİYARET EDECEKLER

24 Şubat Salı günü de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Tekirdağ Ticaret Borsası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, vergisel yükümlülüklerini düzenli yerine getiren mükellefler ziyaret edilirken, 25 Şubat Çarşamba günü de saat 11.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edilecek. Saat 14.30’da okullarda konferans verilirken, Vergi Daireleri de öğrencilere tanıtılacak. Kutlamalar saat 15.00’da Tekirdağ Şoför ve Otomobilciler Odası’nın ziyaret edilmesi ile devam edecek.

İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ DE ZİYARET EDİLECEK

Perşembe günkü etkinlikler kapsamında Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Lokantacılar Odası ziyaret edilecek. Cuma günü ise vergisel yükümlülüklerini düzenli yerine getiren mükellefler ziyaret edilecek. 23 -27 Şubat tarihleri arasında Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel ve Gelir İdaresi Grup Müdürlerinin katılımlarıyla Merkez ve İlçe Vergi Dairesi Müdürlükleri ziyaret edilerek personelin vergi haftası kutlanacak.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10