Kızılay, belediye personeline ilkyardımı anlattı

Türk Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Ergene Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verdi.

Çorlu 19.02.2015 14:43:00 0
Kızılay, belediye personeline ilkyardımı anlattı

UYGULAMA DA YAPILDI

Ulaş Hizmet Binasında düzenlenen eğitim semineri belediye birimlerinden temsilen 20 personelin katılımıyla gerçekleşti. Türk Kızılay Derneği Çorlu Şubesi  İlk Yardım Eğitimcilerinden Aysun Kamış ve Ebru Gökçe Albayrak tarafından verilen eğitimde ilk yardım konusunda pratik bilgiler anlatıldı. Pratik bilgilerin yanı sıra cansız mankenler üzerinde de uygulama yapıldı.

İLK YARDIM İNSAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİDİR

Türk Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Eğitmeni Ebru Gökçe Albayrak, bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardımın insan hayatını kurtarmada öncelik oluşturduğunu ifade etti. Albayrak, insan vücudu ve işleyişi hasta/ yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, ısı dengesi bozuklukları, kırık, ezilme ve burkulmalar, kafatası ve omurilik yaralanmaları, bilinç bozukluğu, havaleler, hayvan ısırmaları ve sokmaları, vücutta solunum yolları tıkanmaları, boğulmalar ve zehirlenmeler, hastanın taşınması konularında bilgiler verdi.

SERTİFİKA VERİLECEK

İki gün süren eğitim sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan sınavda başarılı olan personele Temel İlk Yardımcı Sertifikası verileceği ifade edildi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10