Şarköy'deki çiftçileri ziyaret etti

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, önceki gün Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ömer Eren, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube MüdürÃ

Şarköy 23.02.2015 13:28:00 0
Şarköy

Ziyarette yörede bulunan çiftçilerin sorunlarını dinleyen Sarıkoca, tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları üzerine üreticilerle görüş alışverişinde bulundu. Üreticilerden gelen talepler üzerine ilçede budama ve yetiştiricilik konuları üzerine eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

 

ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRDİ

 

Çınarlı Mahallesi’ndeki kooperatifin faal hale getirilmesi için üreticilere tavsiyelerde bulunan Sarıkoca, diğer mahallelerde de üreticilerin karşılaştığı pazarlama sorunlarının çözümü amacıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin kurulması, mahallelerde meraların ıslahı ve küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması konularını görüştü. Sarıkoca, üreticilere organik tarım ve iyi tarım uygulamalarının faydası ve önemi, tarım sigortacılığının önemi, arazi toplulaştırılması, topraklardaki organik madde miktarının artırılması, kırsal kalkınma destekleri ve Bakanlığın uyguladığı diğer hibe ve destekleme kalemleri hakkında bilgiler verdi.

 

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10