Teslim olan katil zanlısı cezaevine gönderildi

Çerkezköy'de 13 Şubat'ta meydana gelen olayda, kayınbiraderinin alacağını istemek için ofisine gelen Mehmet Berçin ile aralarında çıkan kavga sonucu Berçin'i silahla öldürdüğü idd

Çerkezköy 23.02.2015 19:40:00 0
Teslim olan katil zanlısı cezaevine gönderildi

Olayın hemen ardından İstanbul’a kaçtığı iddia edilen Seyfettin Kara, dün Çerkezköy’e gelerek polise teslim oldu. Geniş güvenlik önlemleri ile adliyeye çıkarılan Kara, Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Gürcan Kaya’ya ifade verdi. Üç avukat ile birlikte ifade veren Kara’nın ilk ifadesinde, Mehmet Berçin’in olaydan yaklaşık 10 gün önce de ofisine geldiğini ve kendisini tehdit ettiğini, Yapı Denetim Firması sahibi olan yakınının 130 bin TL’lik alacağını istediğini iddia ettiği öğrenildi.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Seyfettin Kara’nın, olay günü Mehmet Berçin’in ofisine silahla geldiğini ve kendisini tehdit ettiğini, boğuşma sonrası ruhsatlı silahı ile Berçin’e ateş ettiğini, o sırada oğlu Ersan Kara’nın ofise geldiğini ve birlikte ayrı ayrı araçlarla olay yerinden uzaklaştıklarını iddia ettiği öğrenildi. Bir hafta önce gelip teslim olmak istediğini, fakat yoğun kar yağışı nedeniyle gelemediğini söylediği öğrenilen Kara, tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi'ne gönderildi. 

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10