Vergi Haftası'nda Çerkezköy'e müjde verdi

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik,Grup müdürü Mustafa Çelik, Tahsilat Müdürü Celil Fidan, Satış Müdürü Nuray Aşan, İnsan Kayna

Çerkezköy 25.02.2015 17:35:00 0
Vergi Haftası

“VERGİ HAFTASINI KUTLUYORUZ”

Vergi haftası dolayısıyla kurumlara ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel “Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanıyor” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY EN İYİ İLÇELERDEN BİRİ

ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker’in “Vergi Dairesi olarak 100 birim beklersen kaç birim beklentisi alabiliyorsunuz” sorusu üzerine konuşan Karayel “Yüzde 77’sini alırken, yüzde 23’ünü alamıyoruz. Tekirdağ tahsilat oranında Türkiye’de 5’inci sırada. Bir yıl önceki ile kıyasladığımızda tahsilatta yüzde 23’lük bir artış görüyoruz. Tekirdağ’ın gelişmesinde limanlar, Botaş, gümrük büyük bir rol oynuyor. Ayrıca Tekirdağ’ın büyükşehir olması da ekonomiyi ve istihdamı artırdı. Vergide Çerkezköy ve Malkara en iyi ilçelerimizden birisidir” dedi.

VERGİLER İSTANBUL’A GİDİYOR

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva  da “Tekirdağ’da 2 bine yakın fabrika var. Fabrikaların yüzde 80’inin merkezi İstanbul. Onların bütün pisliğini ise bizler çekiyoruz. Bu fabrikaların merkezlerinin Tekirdağ’a alınması konusunda ne yapmamız gerekiyor. Sanayiciler ile görüştüğümüzde Tekirdağ’a merkezi taşıdığımız zaman en büyük biz oluyoruz, vergi ödemeleri direkt bize geliyor diyorlar. İstanbul’un büyük bir il olduğu için incelemelerde ufak kaldıkları için incelemelere yansımadıklarını kaydediyorlar. Bunun sonuncunda ise buradaki bütün vergiler İstanbul’a gidiyor. Bu vergiler burada kalsa Tekirdağ ikinci sırada bile olabilir” diye konuştu.

“İNCELEMEYE TAKILMAYACAKLARR”

Mükelleflerin iş merkezlerini Tekirdağ’a taşıması için cazibe olması gerektiğini kaydeden Karayel “2011 yılında sistem değişikliği oldu. Eskiden değişik birim denetimleri vardı. Vergi denetim kurulu kuruldu. İncelemelerde ciroya göre değil merkezden yönlendiriliyor. Bununla ilgili bakanlığımız açıklamalar ve çalışmalar yapıyor. Merkezden risk analizi yöntemini kullanarak eski mükelleflerimizi öncelikli bilgilendiriliyor. Büyük mükellefler nerede olursa olsun yeni sistemle birlikte incelemeye takılmayacak” açıklamasında bulundu.

ÇERKEZKÖY’E MÜJDE VERDİ

Çerkezköy Vergi Dairesi’nin çalışmalarından memnun olduklarını kaydeden Kozuva “Vergi Dairesine giden bir vatandaşımız işini fazla sıra beklemeden 15 dakikada halledebiliyor. Ay sonlarında biraz yapılandırmadan dolayı veznede yoğunluk olmasına rağmen biz kendilerinden çok memnunuz” dedi. Ziyarette Çerkezköy için müjde veren Karayel “Bugün Ankara’da sınav var. Çerkezköy’e 20, Çorlu’ya 40 ve Merkeze ise 10 vezneci bu sınavın sonucunda atanacak. Bunun ardından ise gerçekten rahat bir nefes alacağız” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10