İlçe Daire Müdürleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Süleymanpaşa ilçe daire müdürleri koordinasyon toplantısı önceki gün saat 09.30'da Toprak Mahsülleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürlüğünde yapıldı.

Süleymanpaşa 26.02.2015 16:22:00 0
İlçe Daire Müdürleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı

KICIROĞLU BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Toplantıya Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Faruk Keleş, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Mercan, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Toprak Mahsülleri Müdürü Yaşar Fidancı ve Şube Müdür Yardımcısı Bihter Demiral, İlçe Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Demir, Yazı İşleri Şefi İrfan Meta, İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, PTT Müdürü Hatice Atik, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aytekin Uluhan, İlçe Tapu Müdürü Ahmet Nazım Ergun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, SYDV Müdürü İlker Demirtaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ersan Bayraktar, Malmüdürü Necati Aksoy, Belediye Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu, Süleymanpaşa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Sönmez ve İlçe Nüfus Müdürü Veysel Aydoğdu katıldı.

STOK YAPMA YETKİSİ BULUNUYOR

TMO Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, “Toprak Mahsülleri Ofisi, faaliyet alanındaki ürünlerin piyasa fiyatlarını düzenleme görevini başarıyla yürüten ülkemizin büyük ölçekli kuruluşlarından birisidir. TMO aynı zamanda afyon ve uyuşturucuda tekel faaliyetine sahip, ihtiyaç sahiplerine hibe ürün veren, olağanüstü hal durumunda hububat dışında bakanlar kurulu kararı ile stok yapmak yetkisi bulunan bir kuruluştur” dedi.

TMO HAKKINDA BİLGİ VERDİ

TMO Tekirdağ Şube Müdür Yrd. Bihter Demiral ise “Merkezi Ankara’da olan TMO; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşudur. TMO, 2011 yılından itibaren fiziksel analiz yanında protein miktarına göre fiyatlandırma sistemine geçmiştir. TMO 2015 yılında yeni bir uygulama ile süne tahribatı yüzde 2’nin altında, proteini ve üzeri olan ekmeklik buğdaylar ile süne tahribatı yüzde 2’nin altında, proteini ,5 ve üzeri olan makarnalık buğdaylara yüzde 1-7 arasında ilave fiyat uygulamaktadır. Tekirdağ Şube Müdürlüğü, 1990 yılında 70 bin ton kapasiteli kapalı silo imkanına kavuşmuştur. 24.651 çiftçi kayıt sistemine tabi üreticiye 313 köye hizmet vermektedir. Tam randevulu alım sistemine baaşarıyla geçilmiş olup geçen yıl 138.678 ton ürün teslim alınmıştır. Bu rakamla randevulu sistemde Diyarbakır’dan sonra en yüksek ürün teslimatını gerçekleştiren müdürlük olmuştur. 2013 yılında başlatılan ekmek israfıyla mücadele kampanyasıyla oranında israfın önlendiği, tam buğday ve kepekli ekmek tüketiminin ise arttığı tespit edilmiştir. Gönüllü Ofis Dostu projesine 340 civarında çiftçi katılımının sağlanmıştır” bilgisini verdi.

ÇİĞ ET SATIŞI YAPILMAYACAK

İlçe Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürü Ersan Bayraktar yeni gıda (et) kodeksi ile çiğ et ve tavuk satışı yapanların dökme satış, önceden hazırlanmış her türlü et köfte satışı, lokantaların da çiğ et satışı yapamayacaklarını açıkladı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10