"Bu başarıyı Türkiye'nin her tarafında yakalayabiliriz"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Recep Palabıyık, önceki akşam partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Çerkezköy 26.02.2015 17:03:00 0

“8 MART’TA SANDIĞA GİDECEĞİZ”

Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Metin Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Meclis Üyeleri Serdar Ürkmez, Necmettin Çınar ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Öztürk, 8 Mart’ta sandığa gideceklerini ifade ederek “Demokrasi şöleni yapacağız. Adayları belirledikten sonra sahada çalışmaya başlayacağız” dedi. Recep Palabıyık, milletvekili aday adaylarının CHP’yi 7 Haziran’da CHP’yi iktidara getirmek için çalışma yapacaklarını dile getirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tekirdağ’da il başkanı ve 11 ilçe başkanı ile toplantı yaptığını söyleyen Öztürk “Genel başkanımızı da sandıktan çıkan sonucun resmi sonuç olacağını söyledi. ‘Biz AKP değiliz CHP’yiz” dedi. Sandıktan çıkan adaylarla seçime gidilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK”

CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Recep Palabıyık da ön seçimin demokrasi şöleni olacağını ifade etti. Ön seçimin ardından örgütlerin hareket halinde olacağını ifade eden Palabıyık “Ön seçimin eksiği var. Keşke tamamı resmi ön seçim olsaydı. Maalesef bir numara kapatıldı” dedi. Eğilim yoklamasının aslında ön seçimden farkının olmadığını belirten Palabıyık “Bazı partililer ön seçimin diğer partilerde yapılan temayüller gibi olacağını düşünüyor. Bazıları da ‘biz oy versek de merkezde değiştirecekler’ diye düşünüyor. Sandıktan çıkan sıralamayı genel merkez onaylamak zorunda” dedi.

“40 YILDIR PARTİDEYİM”

CHP’de 28 olan kontenjan sayısının 33 olduğunu ifade eden Palabıyık “Yüksek Seçim Kurulu ‘eğer kontenjan olarak kullanacaksanız eğilimde çıkan sıralamayı değiştiremezsiniz’ dedi. Tüm arkadaşların sandığa gelmesini sağlamalıyız. Yapılacak olan bu seçimin hakim nezaretinde yapılacak ön seçimden hiçbir farkı yok” dedi. Tekirdağ doğumlu olduğunu ve 32 seneden beri mimarlık yaptığını ifade eden Palabıyık “20 Mayıs 2012’de il başkanı seçildim. Bu partiye 40 sene önce, 80 ihtilalı öncesi gençlik kolları üyesi olarak girdim. Bu örgütün tüm kademelerinde görev aldım” dedi.

 

 

KÜÇÜMSENECEK BİR BAŞARI DEĞİL

Milletvekili aday adaylığı için 24 Aralık 2014’te il başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirten Palabıyık “2 sene 8 ay il başkanlığı görevinde bulundum. Son seçimde en zoru Çerkezköy ve Ergene olmak üzere Tekirdağ’da büyükşehir belediyesi ve 11 ilçe belediyeyi kazandık. Bu başarı küçümsenecek bir başarı değil” dedi.

KÜÇÜK BİR TÜRKİYE MOZAİĞİ

Bu örgütü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmek için aday adayı olduğunu söyleyen Palabıyık “Çerkezköy’ü örnek alırsak, yüzde 25’i Trakyalı, yüzde 75’i Anadolu’nun tüm yörelerinden gelen arkadaşlar. Çerkezköy bir Türkiye mozaiği. Böyle bir yapıda başarı çıktı. Bu kolay bir başarı değil. Bu mozaikte bu başarıyı yakalanabildiysek Türkiye’nin her tarafında bu başarıyı yakalayabileceğimize inanıyoruz” dedi.

“BANA SAHİP ÇIKIN”

Hükümetin bugüne kadar tüm cumhuriyet kazanımlarını yapan bu yapıyı değiştirmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Palabıyık “Onlara dur diyebilmek için aday adayıyım. Vekil olabilirsek Ankara’da Tekirdağ’ın sesi olacağım. Sizleri Ankara’da çok iyi temsil edeceğime inanıyorum. Bana sahip çıkmanızı istiyorum ve ön seçimde sizden oy istiyorum” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10