Akay: Verdiğimiz oranda yatırım alamıyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Vergi Haftası dolayısıyla Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Reşat çakır, Gelir Uzmanı Recep Güler ve Gelir

Çerkezköy 26.02.2015 17:37:00 0
Akay: Verdiğimiz oranda yatırım alamıyoruz

TEKİRDAĞ’IN 2. BÜYÜK VERGİ DAİRESİ

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Vergi Haftası nedeni ile Çerkezköy’deki kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini ve vergi bilincini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Çerkezköy Vergi Dairesi’nin Tekirdağ’da Çorlu’dan sonra ikinci büyük Vergi Dairesi olduğunu dile getiren Tetik, “Tekirdağ tahsilat bakımından Türkiye’de 4. Sırada. Ben 4 aydır Çerkezköy’de görev yapıyorum. Mükellefler ile son derece iyi ilişkiler kurduk” dedi.

TAHSİLATTA İLK 4 İÇİNDEYİZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Tekirdağ tahsilat oranında ilk 4 içinde yer almasına rağmen, genel bütçeden aldığı aynı değil. Vergi verirken iyi veriyoruz ama yatırım açısından kırklarda, ellilerde ancak yer bulabiliyoruz. Bu tablonun değişmesi lazım” dedi. Akay, Çerkezköy Belediyesi’ni devir aldıklarında 43 milyon TL, SSK, vergi gibi borçlarının olduğunu ve bunu yapılandırdıklarını ifade etti. “Biz göreve geldiğimizde 9 yıldır vergi hiç ödenmemişti” diyen Akay, göreve geldikten sonra hem vergileri ödemeye, hem de borcu yapılandırarak ödemeye başladıklarını ifade etti. Bu ay ikinci taksiti ödediklerini söyleyen Akay “İnşallah bir aksilik olmaz ise yapılandırılan borcu da, bundan sonra tahakkuk eden borcu da ödeyeceğiz” dedi. Ziyarette Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Recep Güler, Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anlam ve önemine ilişkin kokart taktı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10