İnsan Hakları Kurulu ilk toplantısını yaptı

Süleymanpaşa İlçe İnsan Hakları Kurulu ilk toplantısını önceki gün yaptı.

Süleymanpaşa 27.02.2015 11:38:00 0
İnsan Hakları Kurulu ilk toplantısını yaptı

İLK TOPLANTI

Süleymanpaşa Kaymakamlığında saat 10.30’da yapılan İlçe İnsan Hakları Kurulu toplantısına Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı İsa Turgut, AK Parti temsilcisi Atilla Melik Şengül, CHP Temsilcisi Bilal Yılmaz, MHP Temsilcisi Caner Köse, kamu kurum avukatlarını temsilen Av. Asiye Akbaşlar, Tabip Odası temsilcisi Dr. Recep İme, Tekirdağ Müzisyen Derneği Ümit Satılmış, Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, Baro temsilcisi Av. İpek Yelken Altıntaş, Trakya Gazetesi sahibi Naci Akyazı, Okul Aile Birliklerini temsilen İHL Okul Aile Birliği Başkanı Ümit Çalışkan katıldı.  

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantıda ilk olarak kurulun olağan toplantı zamanları belirlendi. Buna göre her ayın son Perşembe günü saat 14:00’te Kaymakamlık’ta yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Danışma ve Başvuru Masası hizmetlerinin İlçe Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Demir tarafından yürütülmesine karar verildi.İl ve İlçe İnsan Kurulları Kuruluş Yönetmeliğinin 7. maddesi gereğince 4 komisyon kurulması ve bu komisyonlara üye seçimi gerçekleştirildi. Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu’na Naci Akyazı, Caner Köse, Bilal Yılmaz, Ümit Satılmış, Atilla Melik Şengül seçilirken, İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu’na Av. İpek Yelken Altıntaş, Av. Asiye Akbaş, Dr. Recep İme seçildi. İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’na Av. İpek Yelken Altıntaş, Av. Asiye Akbaş ve Dr. Recep İme seçildi. Nezarethane Ziyaret Komisyonu’na ise Naci Akyazı, Ümit Satılmış, İsa Turgut, Av. İpek Yelken Altıntaş, Dr. Recep İme seçildi.

EL BROŞÜRLERİ DAĞITILACAK

Komisyon seçimleri sonrasında Süleymanpaşa İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun tanıtılması ve Süleymanpaşa ilçe sınırları içindeki hak ihlallerinin İnsan Hakları Masasına yapılabilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü. Kaymakamlık telefon numaraları ile Kaymakamlık internet sitesinden elektronik başvuru yoluyla hak ihlallerinin bildiriminin yapılabileceği, bunların halka duyurulması için çeşitli çalışmalar yapılabileceği, bu arada el broşürleri dağıtılabileceği değerlendirildi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10