10.Meslek Komitesi Çerkezköylü üyeleri ziyaret etti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Komitesi, üyelerin sorunlarını ve taleplerini dinlemek amacıyla ziyaretlerine devam ediyor.

Çerkezköy 27.02.2015 11:46:00 0
10.Meslek Komitesi Çerkezköylü üyeleri ziyaret etti

FİYATLARA STANDART GETİRİLMELİ

10.Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün ve Komite Üyesi Rahmi Yılmaz önceki gün Çerkezköy’de faaliyet gösteren Avrupa Uzman Grup Sigorta Acenteliği, Aru Sigorta Acenteliği, Erkan Sigorta Acenteliği, Albaraka Türk ve Albayrak Kuyumculuk’u ziyaret ederken, ziyaretleri esnasında üyelerin istek ve sorunlarını dinledi.

 

 

İLGİLİ YERLERE AKTARACAĞIZ

Ziyaretlerde sigortacılık sektöründe karşılaşılan sorunlar öne çıkarken, sigorta acentesi yetkilileri, özellikle trafik sigortası fiyatlarının büyük farklılık göstermesi sebebiyle sorun yaşadıklarını belirtti. Acente yetkilileri, vatandaşların da fiyat politikaları yüzünden tedirgin olduğunu belirterek, fiyatlara bir standart getirilmesi gerektiğini söyledi. 10.Meslek Komitesi Üyeleri de yaşanan sorunları en kısa zamanda ilgili yerlere aktaracaklarını ifade etti.

BAKANLIĞA İLETİLECEK

Komite Üyesi Rahmi Yılmaz, 2015 yılı itibariyle başladıkları ziyaretler kapsamında üyelerle bire bir iletişim halinde olup sorunlarını dinleyeceklerini ifade ederek “Bu sorunlar TOBB kanalıyla Bakanlığa iletilecek” dedi.

 

 

ÖDEMELERDE SIKINTI ÇIKARIYORLAR

Acente yetkilileri ayrıca, ucuz fiyatlara yaptırılan trafik sigortalarında, firmaların hasar ödemelerinde büyük sıkıntı çıkardığını belirterek “Kimi şirketler kaza yapan vatandaşlara ‘kaza fotoğraflarını kendi fotoğraf makinenle mi çektin?” şeklinde soru bile yöneltebiliyorlar” dedi. Yetkililerin dile getirdiği bir diğer problem ise, gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden sigorta işlemleri yapan kişiler oldu. Acente olmayan kişilerin piyasaya girdiğini kaydeden yetkililer, “Biz Sigorta Acenteleri olarak yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Fakat bazı kişiler gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden piyasada iş yapıyor” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10