'Hasta Etme Adamı' Çerkezköy'de

Çerkezköy Belediyesi'nin kültürel faaliyetleri kapsamında Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncuları önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Çerkezköy 27.02.2015 11:51:00 0

SANDALYELER YETERSİZ KALDI

Saat 19.00’da düzenlenecek olan ‘Hassta Etme Adamı’ isimli tiyatro oyununa ilgi yoğun olunca Halk Eğitimi Merkezi Salonu da yetersiz kaldı. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki sandalyeler tiyatro salonuna taşınırken yine de talebi karşılamadı. Pek çok vatandaşın ayakta kalması nedeniyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin yanında bulunan askeriyeden de sandalye takviyesi yapıldı. Askeriyeden yapılan takviyeye rağmen yine pek çok vatandaş oyunu ayakta izlemek zorunda kalırken, yer bulamayan bazı vatandaşlar da evlerine döndü.

 

 

VATANDAŞ KÜLTÜR MERKEZİ İSTEDİ

Vatandaşlar Çerkezköy’ün nüfusunun 123 bini aştığını belirterek “Her geçen gün hızla büyüyen bir ilçede hala modern ve geniş bir tiyatro salonunun olmayışına anlam veremiyoruz. Belediyenin ‘Kültür Merkezi’ projesini bir an evvel hayata geçirmesini bekliyoruz” dedi.

GÜLERKEN DÜŞÜNDÜRDÜ

Aksel Bonfil tarafından yazılan ‘Hassta Etme Adamı’ isimli oyunun müziğine Ramiz Bayraktar hayat verirken, dekorunu ise Barış Dinçel yaptı. Büyük bir kahkaha tufanı ile gülerken düşündüren oyunda günümüzde hastanelerde doktorlar ile sağlık personellerinin başına gelen trajikomik olaylar işlendi. Doktora şiddet, aile hekimliği, diyetisyen, tıp balosu, ambulans, doğumhane gibi başlıklar üzerinden sağlık sektörünü hicvederek her yönüyle çeşitli durumların anlatıldığı oyunda Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Önder Keskin, Kahraman Sivri, Duygu Paracıkoğlu, Nurten İnan rol aldı. Oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı.

 

 

ÇERKEZKÖY BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler, Çerkezköy’ün kendileri ve rahmetli babaları usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur için çok önemli bir yerinin olduğunu belirterek, “2 yıl aranın ardından Çerkezköy’de siz tiyatro severlerle buluşmak bizler için çok güzel bir duygu” dedi. Çerkezköy’ün genç, dinamik ve çalışkan bir Belediye Başkanının olduğunu belirten Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler, Çerkezköy’deki salonun küçük olduğunu belirterek, “İnşallah genç ve çalışkan Belediye Başkanımız daha büyük ve modern salonlar yapacaktır. Kendisi bu konu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. İnşallah en kısa sürede yapılır” dedi.

 

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Oyunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, belediye meclis üyeleri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Atilla Can ile yüzlerce tiyatro sever izledi. Oyunun sonunda sahneye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, oyunculara çiçek takdim ederek onları tebrik etti.

Çerkezköy Haber / Özlem KINA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10