Karaağaç'ta muhtarlık seçimleri 8 Mart'ta yapılacak

Büyükşehir Yasası kapsamında belde iken mahalle statüsüne dönüştürülerek Kapaklı ilçesine bağlanan Karaağaç 8 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin ardından 4 mahalleye bölünecek

Kapaklı 5.03.2015 11:37:00 0
Karaağaç

İKİ OKULDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kapaklı Ziraat Odası’nın kurulabilmesi için Kapaklı Belediye Meclisi tarafından Karaağaç Mahallesi’nin 4’e bölünmesine karar verilmesi ile birlikte Karaağaç Mahallesi ile birlikte Kazım Karabekir Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi oluşturuldu. Üç mahallenin muhtarlık seçimleri 8 Mart Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arasında Karaağaç’ta iki okulda gerçekleştirilecek.

EN FAZLA SEÇMEN FATİH MAHALLESİ’NDE OLACAK

Bin 334 seçmenin bulunduğu Kazım Karabekir Mahallesi’nde muhtarlık için Çetin Özhan, Erdal Hançeroğulları, Sezer Coşkun, Bülent Demir aday olurken, bin 350 seçmenin bulunduğu Mimar Sinan Mahallesi’nde de muhtarlık için Tuncel Keske, Abdülbaki Aladağ, Şener Salgar, Erdal Demirbaş aday oldu. 2 bin 400 seçmenin bulunduğu Fatih Mahallesi’nde ise Gürkan Adım, İhsan Kuşak, Suna Atmış, Metin Yurteri, Serdar Yıldırım muhtar olabilmek için Pazar günü büyük bir yarış içine girecekler.

17 SANDIK KURULACAK

Karaağaç’ın yeni mahalleleri için yapılacak seçim ile mahalle muhtarları seçilecek. Öte yandan seçimlerde Kazım Karabekir Mahallesi’nde 5, Mimar Sinan Mahallesi’nde 5 ve Fatih Mahallesi’nde ise 7 olmak üzere toplam 17 sandık kurulacak. Seçmenler Kazım Karabekir ve Mimar Sinan Mahalle muhtarını seçmek için Karaağaç İlköğretim Okulu’nda, Fatih Mahalle Muhtarını seçmek için de Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu’nda oy kullanacak. Seçmen listesinde ismi bulunmayanlar oy kullanamayacak.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10