Deprem TIR'ı Çerkezköy'de

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) deprem sigortası bilincini arttırmak amacı ile kurduğu Kuzey Anadolu Fay Hattı Simülasyon TIR'ı Tekirdağ ve Çorlu'nun ardından Çerkezköy'e gel

Çerkezköy 5.03.2015 17:57:00 0
Deprem TIR

ÇERKEZKÖY’E GELDİ

Dün Çerkezköy’e gelen TIR, Çerkezköy Halk Pazarı önünde konuşlandı. Deprem TIR’ında görevli Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Simülasyon TIR’ını Tekirdağ’a getirdiğini ifade etti.

 

 

DEPREM ANLATILIYOR

5 gün boyunca Tekirdağ ve ilçelerinde deprem konusunda bilgilendirme yapılacağını ifade eden Güneş, amaçlarının ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini sürekli olarak hatırlatmak olduğunu belirtti. Deprem öncesi ve sonrası yapılması gereken önlemler, tedbirler ve bunun uygulamasını fiili olarak deprem tatbikat TIR’ında yaptıklarını ifade eden Güneş, “Daha sonra da çök, kapan ve tutun yöntemlerini gösterip öğrencilerimize deprem anında ne yapacaklar bununla ilgili bir simülasyon yapıp daha sonra gönderiyoruz” dedi. 17 Ağustos Gölcük depreminin 7.4 büyüklüğünde olduğunu anımsatan Güneş, bunun yüzde 70 simülasyonunun TIR’da gerçekleştirildiğini belirtti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10