Kültür Temel Liseleri Çerkezköy'de eğitim öğretime başlıyor

Kültür Temel Liseleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlayacak. Kültür Temel Liselerinin basın tanıtımı önceki gün saat 17.00'da Elite Düğün Salonu'nda yap

Çerkezköy 6.03.2015 12:53:00 0
Kültür Temel Liseleri Çerkezköy

ÖĞRENCİLER DAHA VERİMLİ EĞİTİM ALACAK

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Hali İşler’in de katıldığı toplantıda konuşan Kültür Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven, öğrencilere hem okul müfredatı, hem de üniversiteye hazırlık süreci konusunda kapsamlı eğitim verme hedefi ile yola çıktıklarını ifade etti. “Akıllı Öğrenme Modeli”ni uygulayacaklarını belirten Yurtseven, Akıllı Öğrenme Modeli’yle öğrencilerin daha verimli eğitim almalarının sağlanacağını, 1 veya 2 yıl içerisinde gecesini gündüzüne katarak üniversiteye hazırlanmaya çalışan öğrenciler için 4 yıllık daha programlı bir çalışma sistemi, fırsat eşitliği, ödevsiz okul modeli ve günümüzün teknolojisine uygun eğitim modeli kurguladıklarını söyledi. Kültür Temel Liseleri’nin “Akıllı Öğrenme Modeli” ile yeni bir dönemin öncüsü olacağını söyleyen Yurtseven, “Kültür Temel Liselerinin Türkiye çapında 119 şubesi var. Düz liselerin kaldırılmasıyla, öğrenciler için yeni bir dönem başladı. Dershanelerin de kapatılmasıyla biz eğitim kurumlarına sunulan bir seçenekle, Anadolu lisesi ve meslek lisesine alternatif olarak “temel lise” kavramı ortaya çıktı” dedi.

DÖNÜŞÜM İÇİN İLK BAŞVURAN KURUMUZ

Kapatılan dershanelerin temel liselere dönüşerek, öğrencilere okul müfredatının yanı sıra üniversiteye de hazırlık konusunda öğrencilere destek olacağını belirten Yurtseven “Biz Kültür Dershaneleri olarak bu dönüşüm için ilk başvuran kurumuz” dedi. Devletin kendilerine sunduğu yarım gün eğitim modeli yerine öğrencilere daha kapsamlı eğitim verebilmek için tam gün eğitim vermeyi tercih ettiklerini söyleyen Yurtseven, temel lise uygulamasıyla öğrencilere fırsat eşitliğinin de sağlandığını söyledi. Yurtseven, temel lise eğitimi almak isteyen öğrencilere yıllık yaklaşık 3 bin TL devlet teşviki verileceğini ifade etti.

 

 

DERSHANECİLİK MİSYONUNU TAMAMLADI

Eğitimciler olarak işlerinin çocuk yetiştirmek olduğunu söyleyen Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de “Çocuklarımıza iyi eğitim vermeliyiz. Onları iyi eğitmeliyiz” dedi. Her öğretmenin öğrencisini titiz yetiştirmek zorunda olduğunu söyleyen İşler “Öğretmen arkadaşlarımız geriye dönüp bakmamalılar. Birçok sıkıntılarımız olabilir ama eğitimci olarak özel sorumluluğumuzu haklımızdan çıkarmamalıyız. Kültür Dershaneleri de benim çocuklarımın yetiştirenlerden” dedi. Artık dershaneciliğin misyonunu tamamladığını belirten İşler artık okula dönüşen dershanelerin özel okul olarak eğitimlerini sürdüreceğini belirtti.

6 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kültür Temel Liseleri Müdürü Ömer Güvensoy da “Akıllı eğitimle öğrencilerin hayatları kolaylaşacak. Kültür Temel Liseleri temelini Kültür Dershanelerinden almış olup Türkiye’de 36 yıllık, Çerkezköy’de 6 yıllık bir geçmişe sahiptir. Çerkezköy’de eğitime 20009 yılından itibaren verdiğimiz katkı bizi onurlandırıyor. Düne hatta bugüne kadar dershanecilikte yapmış olduğumuz başarılı çalışmaları bundan sonra Kültür Temel Liseleri olarak devam ettireceğiz” dedi. Kültür Temel Liseleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Şilan ise yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte akıllı tahta, akıllı eğitim gibi araçlarla Akıllı Öğrenme Modeli’ni de hayata geçireceklerini belirtti. Kültür Temel Liseleri Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salim Ünsal ise Kültür Temel Liseleri’nde, öğrencilerin ödevlerini okul saatleri içerisinde yapacağını ifade etti. Toplantıya Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz,Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak,Kültür Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven, Kültür Temel Liseleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Şilan, Kültür Temel Liseleri Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salim Ünsal, Çerkezköy Kültür Temel Liseleri Kurucusu Ömer Güvensoy, öğrenciler,veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10