Kadınlar Günü'ne karanfilli kutlama

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vekili Ayşegül Ölke ve belediye personeli ile birlikte kadın esnaf, Devlet Hastanesi personelleri, hastalar ve Aile Sa

Kapaklı 8.03.2015 15:31:00 0
Kadınlar Günü

1921’DEN BERİ KUTLANIYOR

Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ilk kez 1921 yılında "Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi, “Cinsiyete dayalı ayrımcılığın yok edildiği, ötekileştirme ve sosyal dışlanmanın önlendiği, şiddetin bertaraf edildiği, kadının her alanda erkekle eşit haklara sahip oluğu bir anlayışla hareket edilmeli” dedi.

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Bu konuda üzerlerine düşen görevi yapma bilinciyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirten Sevgi “Gelişmiş toplumlar kadına hak ettiği değeri vererek, onları toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başardı. Tarihimizde de Türk Kadının özverisi, fedakarlığı ve kahramanlığı tüm ülkelerin kadınlarına örnek olmuştur. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde kadınlarımız, askerlikten sağlığa, eğitimden tarıma kadar, pek çok alanda önemli hizmetler sunmuşlardır” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10