Erol: Kadının sadece gururu değil, kemikleri de kırılıyor

Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr.Nurtekin Erol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını söyledi.

Çerkezköy 8.03.2015 15:52:00 0
Erol: Kadının sadece gururu değil, kemikleri de kırılıyor

KADINLARI KOLAY HEDEF HALİNE GETİRİYOR

İlçe Teşkilatı’nda Cumartesi günü saat 17.00’da basın toplantısı düzenleyen Dr.Nurtekin Erol, kadına karşı şiddetin her geçen gün sayısal ve vahşetin ölçüsü itibariyle arttığını kaydetti. Kadınları aşağılayan bir zihniyetin dayatılmasının şiddeti körüklediğini kaydeden Erol “Kadınların sadece gururu değil kemikleri de kırılıyor. AKP döneminde artan her kötü istatistik için kendimize sormamız gereken bir soru var. Neden? Çünkü onlar kadını eğitimsiz, işsiz ve infaz sistemi kadınları kolay hedef haline getiriyor” dedi.

"HİKAYELERİNİ BEYNİMİZDE KAZIDIK"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün sadece bir kutlama değil, kadınların hak arama mücadelesini simgeleyen bir gün olduğunu ifade eden Erol “Biz bugün kadınların yaşam hakkı ve saygınlıkları için mücadele şiddete direnme çağrısı yapıyoruz. Sırf cinsiyeti nedeniyle hırpalanan, öldürülen binlerce kadınımızın acısını yüreğimizde biriktirdik. Hikayelerini beynimize kazıdık. Kadın düşmanı iktidarın sahte, süslü sözlerini reddediyoruz” dedi.

CANİLERE HAK ETTİĞİ CEZALAR VERİLMELİ

Kadına şiddetin durması gerektiğini kaydeden Erol “Canilere hak ettiği ceza verilmeli, kadın-erkek eşitliği koşulsuz uygulanmalı. Bunların hepsini biz yapacağız. Kadınlarımızı üretici, güçlü, saygın kılacağız. Toplumda yükselen öfkeyi sarıp sarmalayıp yok edeceğiz. Biz bu yıl 8 Mart Günü’nü kutlamıyoruz. Biz bu yıl 8 Mart Günü’nü şiddete uğrayan, katledilen kadınlarımıza adıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10