Yaztepe güven tazeledi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut başkan Muzaffer Yaztepe, güven tazeleyerek 6. Kez başkanlığa seçildi.

Çerkezköy 8.03.2015 18:17:00 0
Yaztepe güven tazeledi

RAPORLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Dün saat 12.00’da Güneşler Otel’de düzenlenen olağan genel kurulda Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe’nin açılış konuşmasının ardından divan heyeti oluşturulurken, divan başkanlığa Trakya Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İsmail Atakan seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu yıllık çalışma raporu ve Denetim kurulu raporları görüşüldü. Raporların oybirliği ile kabul edilmesinin ardından bilanço ve gelir gider hesaplarının görüşülmesine geçildi. Hesapların oybirliği ile kabul edilmesinin ardından 2015 yılı tahmini bütçesinin görüşülerek karara bağlandı. Tahmini bütçe 560 bin TL olarak öngörüldü. Yönetim Kurulu üyeleri, başkan ile Denetim Kurulu üyelerinin aylık ücretleri ve huzur hakları ile yolluk ücretlerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 24 Eylül -31 Ekim 2014 tarihleri arasında Merkez Birliği tarafından uygulamaya konulan kooperatif takibindeki borçların yeniden yapılandırılması ve uygulamanın genel kurulun bilgi ve onayına sunuldu.

 

 

YÖNETİM KURULUNA YETKİ VERİLDİ

İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden yasal takibe intikal eden kişilerin menkul ve gayrimenkullerini gerektiğinde kooperatif adına satın alınarak borçlunun 6 aylık sürede borcunu ödemesi durumunda alınan malın sahibine iade edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Başsavcı Sokak 639 ada 11 nolu parseldeki inşaatın 4.katındaki 4 no’lu dairenin tapu malikinden en fazla 145 bin TL bedel karşılığında kooperatif adına satın alınması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin ardından Kooperatif kefaleti ile kullandırılan krediler karşılığı alınan menkul ve gayrimenkul rehin ve ipoteklerinin borcun bitimine müteakip rehinin kaldırılması ve ipoteğin fekki için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu da oybirliği ile kabul edildi.

 

 

SATILMASI İÇİN YÖNETİM KURULUNA YETKİ VERİLDİ

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi 777 ada 18 parsel 5/184 arsa paylı B Blok zemin kat bağımsız bölüm 2 Kooperatife ait dairenin en az 36 bin TL bedel ile satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin ardından Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi 651 ada 5 no’lu parsel 48/1460 arsa paylı 3 kat bağımsız bölüm 9 kooperatife ait büronun en az 41 bin TL bedelle satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi de kabul edildi.  Çerkezköy Veliköy Öksüzce Çiftliği mevkii F 19 C 04 D Pafta 997 parsel 5.375.00 metrekare kooperatife ait tarla niteliğindeki gayrimenkulün en az 85 bin TL bedel ile satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin ardından Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi 299 ada 9 parsel 28/2274 arsa paylı zemin kat bağımsız bölüm 2 kooperatife ait işyerinin en az 10 bin TL bedelle satılması için de yönetim kuruluna yetki verildi.

 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Muzaffer Yaztepe, güven tazeleyerek 6.kez başkanlığa seçildi. Yaztepe başkanlığındaki yönetimde Sami Canbaz, Şaban Kırım, Hüseyin Bahar ve Cüneyt Büyükikiz yer alırken, Denetim Kuruluna da Salim Albay, Turgut Yeşil seçildi. Bölge Birliği Asil Delegeliklerine Muzaffer Yaztepe, Sami Canbaz, Şaban Kırım seçildi.

ÜYELERİN YARARINA KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Muzaffer Yaztepe “Bugüne kadar kazandığım tecrübeleri kooperatif üyelerinin yararına kullanmaya devam edeceğim” dedi. 1994 yılında yönetim kurulu kararı ile kooperatif yönetim kurulu başkanlığına getirildiğini ifade eden Yaztepe “1996 yılında yapılan genel kurulda kooperatif başkanlığına seçildim. Sırasıyla 2000, 2004, 2008 ve 2011 yılında tekrar seçilerek 2015 yılına kadar yaklaşık 21 yıldır kooperatif başkanı olarak görev yapıyorum” dedi.

 

 

ZORLUKLARLA DA KARŞILAŞTIM

Başlangıçta çok zorluklarla karşılaştığını ifade eden Yaztepe “Asılsız sözlerle haksızlığa uğradım ve bazıları bilmeden bazıları bilinçli olarak ithamda bulundular. Taviz vermedim işimi hakkıyla yapmak için çaba gösterdim. Bize inanan, güvenen, destek veren insanlara layık olmak önceliğimiz oldu” dedi. Kooperatifin sağlıklı çalışması gerektiğini ifade eden Yaztepe “Sizler kullandığınız kredileri zamanında ödeyerek kooperatife karşı en önemli katkıyı sağlamış olmakla beraber ticari itibarınızı da arttırmış olursunuz” dedi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kooperatifin üyelerine sağladığı imkanlardan da bahseden Yaztepe “Kullandığınız işletme kredisine devlet 5 yıla kadar yüzde 50 faiz desteği sağlıyor. Ödemediğiniz kredi taksitlerinizi kooperatif kendi hesabından ödeyerek ticari sicilinizi bankaya bozdurmuyor. Kredi ipotek ekspertiz ücreti alınmıyor. Kooperatif kefaleti ile üst limit kredi kullanma imlanı kolaylığı sağlanıyor” dedi. Kongrede Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, belediye meclis üyeleri ve kooperatif üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10