"Anadolu Kadınları" ilgi gördü

Malkara Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Anadolu Kadınları isimli tiyatro oyununu izleyici ile buluşturdu. Önceki gün saat 20.00'de Malkara Kültür Sarayında Samsun Düşevi oyuncuları tarafın

Malkara 9.03.2015 16:02:00 0

 

İLGİ YOĞUN OLDU

Anadolu Kadınları isimli tiyatro oyununu; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile eşi Seda Yurdakul, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük ve çok sayıda vatandaş izledi. Güngör Dilmen'in yazdığı, yönetmenliğini Hakan Alkan'ın ve genel sanat yönetmenliğini ise Cem Kaynar'ın yaptığı Anadolu Kadınları isimli tiyatro oyununda birçok oyunda ulusal ödül almış beş kadın oyuncu görev aldı. Ferda Kaynar, Derya Cesur, Mübeccel Yalçın, Aysun Dolu ve Manolya Kul'un oynamış olduğu tiyatro oyununda yüzyıllar boyunca Anadolu coğrafyasının sosyo-ekonomik- kültürel yönelişine yol açan kadınların hikâyeleri anlatıldı.

 

 

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Anadolu Kadınları oyununun müzikleri de birçok albüm çalışmasında önemli tiyatro müzikleri yapmış olan ve 18. Akbank Uluslararası Caz Festivalinde Anadolu Evolutıon projesiyle izleyenleri büyüleyen Olcay Saral'a ait. Tiyatro oyununun sonunda başarılı performanslarından dolayı tiyatrocuları kutlayan Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, tiyatro oyuncuları ile kadın vatandaşların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10