Çerkezköylü muhtarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu

27 Ocak'ta 17 ilden gelen 409 muhtar, 17 Şubat'ta 10 ilden 381 muhtar, 24 Şubat'ta 10 ilden 380 muhtarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün de 4. Muhtarlar Buluşması'nda ÇerkezkÃ

Bölgede Gündem 10.03.2015 15:17:00 0
Çerkezköylü muhtarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu

Toplantıya Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve aynı zamanda Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin, Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin, İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır, Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın ile Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz de katıldı.

“DİKTATÖR YAFTASI VURULUYOR”

Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına, iktidarına diktatör yaftası vurulduğunu ifade ederek “Bu şekilde iftira ettikleri kişi, bir değil, iki değil, üç değil tam dokuz defa, hem de oylarını sürekli artırmak suretiyle milletin desteğine mazhar olduğunu göstermiş biri” dedi.

“MİLLETİMİZLE KİMSE DALGA GEÇMESİN”

Milletin çok uyanık olduğunu ifade eden Erdoğan “Milletimizle kimse dalga geçmesin, cevabını sandıkta alır. Muhalefetin başındakiler böyle bir destek elde etse, bana hemen anında milli şefliğini ilan etmeye kalkar. Bunların geçmişinde iktidarı ele geçirmek, her şeyi meşru sayan bir kültür var. Olmayan hadiseleri olmuş gibi gösterip kamuoyunu galeyana getirme konusunda bunlar pek mahirdir. Dökülürler sokağa, üniversitelileri sokağa dökmeye kalkarlar. Bu yaptıkları işler bizi hep geriye götürdü” dedi.

 

 

“3,5 MİLYAR FİDAN VE AĞAÇ DİKTİK”

12 Eylül öncesinde kardeşi kardeşe kırdırmak için kurulan tezgahları, katledilen insanları unutmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gezi olayları sırasında sergilenen, panzer insanları ezip geçti, annelerin kucaklarından çocuklarını alıyorlar ahlaksızlıklarını unutmadık. Bunları unutmadık. Dönemimizde 3,5 milyar fidan ve ağaç diktik biz. Taksim'den alınıp hürriyet tepesine dikilecek ağaçlarla ilgili kıyameti kopardılar. Ama Yalova'da asırlık çınarın kesildiğini, hiç onların sesi çıkmadı. Sarıyer'de sesleri çıkmadı. Neredesiniz tencere tavacılar? O canım canım çınarların nasıl kesildiğini gördünüz” dedi.

“TÜRKİYE O KARANLIK GÜNLERİ GERİDE BIRAKTI”

Hala masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyasını görenlerin olduğunu söyleyen Erdoğan “Türkiye o karanlık günleri geride bıraktı. Artık hiçbir vatandaşım bu provokasyonlara rağbet etmiyor, etmeyecek. İçinde şiddet olduğu hiçbir hareketin grubun milletimizden güç almak mümkün değildir” dedi.

“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

Kadına şiddet konusunda da konuşan Erdoğan “Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadın erkek engelli çocuk yaşlı dediğimiz herkes insandır. Neşet Ertaş, ‘kadın insan, erkek insanoğlu’ diyor. O meşhur roman şarkısında ‘O da Allah kuludur her kim olursa olsun’ deniyor. Karşımızdakine kadın diyerek, erkek diyerek, şu mezhepten diyerek değil de insan olarak baktığımızda pek çok meselenin kendiliğinden çözüm yoluna girdiğini görürüz” dedi.

“KADINLAR ALLAH’IN EMANETİDİR”

Şiddete uğrayan mazlum durumuna düşen kadınların bulunduğu mahallelerde muhtarların, eğer bu sıkıntı kendi aile fertlerinden birinin başına gelmiş gibi hissedip gerekli mücadeleyi vereceğine inandığını ifade eden Erdoğan “Allah'ın emanetine sahip çıkmayan milletin emanetine de sahip çıkamaz. Kadınlar Allah'ın tüm insanlığa bir emanetidir. İnsan emanetinin kıymetini bilmezse insan değildir. Emanete hıyanet neyse odur. Ben muhtarlarımızdan bu konuda çok daha fazla hassasiyet bekliyorum” dedi. Eskiden eğlence için üretilen hava fişeklerin artık can almaya dönüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Biz sapanı eskiden çocuklukta farklı kullanırdık. Bunlar sapanı demir bilyeyle insan canı almakta kullanıyor. Silah neyse, molofot da o, sapan da o, havai fişek de o. Cezaları şimdi arttı, arttığından dolayı rahatsızlar” dedi.

“DUVAR ÖRMÜŞ BİR CUMHURBAŞKANI OLMADIK OLMAYACAĞIZ”

Milletle aralarına duvar örmüş bir Cumhurbaşkanı olmadıklarını ve asla olmayacaklarını söyleyen Erdoğan “Milletimizin bağrından doğduk, orada yetiştik. O nedenle ne başka bir dünya hayal edebiliriz ne de orada yaşayabiliriz. Beni en iyi muhtarların anlayacağını düşünüyorum. Bakmayın bazılarını sizi küçümsediğine. Kendi mahalle halkının gönlüne girip muhtar olamayacakların milletin meseleleri hakkında laflar etmeleri bizi sadece acı acı gülümsetir” dedi.

“HEPSİ MECLİSİ TERK ETTİ”

Parti kapatma iddiaları ile ilgili de konuşan Erdoğan “Bu ara partilerinin kapatılacağını söylüyorlar. Niye senin partini kapatsınlar. AK Parti 2007’de kapatılmak istendi. Bunların hiçbirinin sesi çıkmadı. Kapatılsa zil takıp oynayacaklardı. 2010’da anayasa değişikliği ile parti kapatılmasını yasaklayalım dedik. O maddenin görüşülmesinde hepsi meclisi terk etti. Partimin içinden de ihanet edenler çıktı. Biz 330’u yakalayamadık. 2010’da 26 maddelik anayasa paketinin çıkışında partilerin kapatılması ortadan kalkacaktı ve bunlar konuşulmayacaktı” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI KÜTÜPHANESİNİ İNŞA EDECEĞİZ”

12 yılda yapılanlarla ilgili de konuşan Erdoğan “Türkiye’de en büyük kütüphanenin kitap sayısı 1 buçuk milyon. Dünyada 150 milyon cilt kitabı olan kütüphaneler var. Cumhurbaşkanlığı kütüphanesini de inşa edeceğiz. En az 5 milyon kitap olacak. Kütüphane 24 saat halka açık olacak. İstanbul’da çok daha büyüğüne de başlamayı hedefliyoruz. Biz kitap medeniyetinden geliyoruz. Biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız” dedi. Muhtarların verdiği mücadelenin Türkiye’yi yüceltecek mücadele olduğunu ifade eden Erdoğan “İç İşleri Bakanlığı’nda bir birim kurduk. Sizinle çok daha sıkı ilişki içinde olacak. Daha önce kaymakama ulaşmada zorluk yaşayan muhtarlar bakanlığa ulaşacak. Muhtarı olmayan demokrasi sakattır” dedi.

“YENİLENMEYE İHTİYAÇ VAR”

Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini dile getiren Erdoğan “Büyüyen, güçlenen Türkiye’nin buna uygun bir yenilenmeye, yapılanmaya ihtiyacı var. Yeni anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyaç var. Başkanlık sistemi bizim milletimizin yabancısı değil. Dünya çapında da başkanlık sistemi diğer sistemlerden daha yaygın. Bu sistemden diktatörlük anlayanlar her şeyden önce kendi milletine güvenleri olmayanlardır” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10