Çanakkale'den kurtuluşa

Malkara Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları ile şehitlerin anılması etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale'den Kurtuluşa isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Malkara 12.03.2015 16:34:00 0
Çanakkale

İLGİ YOĞUN OLDU

Malkara Kültür Sarayı’nda İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi oyuncuları tarafından gündüz saat 14.00'de öğrencilere ve akşam saat 19.00'da ise vatandaşlara iki seans olmak üzere sahnelenen oyuna ilgi yoğun oldu. Bir saat süreli olarak sahnelenen Çanakkale'den Kurtuluşa isimli tiyatro oyununu; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile eşi Seda Yurdakul, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük ve çok sayıda vatandaş izledi.

SAVAŞ SIRASINDA YAŞANAN OLAYLAR ALATILDI

Yönetmenliğini Mehmet Gezenoğlu ile Ertuğrul Yemenoğlu'nun yaptığı, Çanakkale'nin manevi ruhunun hissedilerek duygulu anların yaşandığı Çanakkale'den Kurtuluşa isimli tiyatro oyununda Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olaylar canlandırıldı.

 

 

SAVAŞ GÖRSELLERİ SERGİLENDİ

Ayrıca sahnelenen tiyatro oyunu öncesinde Çanakkale Şehitliği'nde bulunan temsili mezarlar, Çanakkale Savaşı'ndaki Mehmetçiklerin savaş halindeki durumlarını anlatan üç boyutlu savaş görselleri, Çanakkale mektupları ile hikâyelerinden oluşan panoların yer aldığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarla anlatıldığı gezici müzedeki sergiler de ilgi gördü.

 

 

DEVAM EDECEK

Malkara Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında 16 Mart Pazartesi gecesi Dönmeyi Düşünmediler isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. 18 Mart Çarşamba gecesi ise Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sahne alacak.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10