Sınav, aşılacak bir dağ olarak görülmeli

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava, Türkiye genelinde 2 milyon 126 bin 681 aday başvurdu.

Çerkezköy 12.03.2015 17:05:00 0
Sınav, aşılacak bir dağ olarak görülmeli

440 BİN ÖĞRENCİ ALINACAK

Sınav öncesi açıklama yapan Çerkezköy FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı, öğrenci ve ailelerine uyarılarda bulundu. Bunun uzun ve yorucu bir süreç olduğunu dile getiren Avcı “Bu sınavlar sonundan kimileri için devam, kimileri için de tamam olacak. Bu süreçte 4 yıllık fakültelere girmek için 440 bin öğrenci alınacak. Eğer bu 440 bin kişinin içinde yer almak isteniyorsa her sınava gireninde girmek istediğini biliyoruz. Ancak girmek için de sınavlarda yüzde 20’ye girmeleri lazım” dedi.

PSİKOLOJİK OLARAK DA RAHAT OLUNMALI

Öğrencilerin sınavı aşılacak bir dağ olarak görmesi gerektiğini ifade eden Avcı “Eğer aşılacak bir dağ olarak görmezlerse başarı elde edemezler” dedi. Sınav öncesi psikolojik olarak da rahat olunması gerektiğini ifade eden Avcı, FEM dershanesi olarak 15 günden bu yana her gün 160 sorudan oluşan deneme sınavları yaparak öğrencilerin heyecanını yok etmeye çalıştıklarını belirtti. Öğrencilerin sınavda bilemediği bir soruya takılmadan diğer soruya geçmeleri gerektiğini dile getiren Ahmet Avcı “Sonunda çözemediği sorulara göz atmalıdır” dedi. Öğrencilerin sınavdan önce 2 gün yeni konu çalışması yerine geçmiş yıllardaki sorulara bir göz atarak çözümlenme çalışması yapması gerektiğini ifade eden Avcı, sınav günü yapılması gerekenlerle ilgili de uyarılarda bulundu.

BASKI ONLARI BAŞARISIZLIĞA GÖTÜRÜR

Sınav günü de aşırı kahvaltı yapılmaması gerektiğini dile getiren Avcı ailelere de seslenerek “En değerli varlıklarınız olan evlatlarınız üzerinde sınav üzeri oluşturacağınız baskı onları başarısızlığa götürür” dedi. Ailelerin çocuklarına baskı yapmaması ve onların sınav öncesi moral ve motivasyonlarını yüksek tutması gerektiğini ifade eden Avcı “Ailelerin öğrencilere vereceği moral ve motivasyon YGS’de üniversiteye girişte yüzde 50 etkili olacak. Haziran’da yapılacak sınavda da yüzde 60 başarı payı olacak. YGS’den sonra sınav temposundan düşenler bahar havasıyla beraber çok ciddi bir irtifa kaybeder” dedi.

KOLEJ OLARAK EĞİTİM VERECEK

FEM Dershanesi’nin 2015-2016 Eğitim öğretim yılın başından itibaren Çerkezköy Koleji olarak eğitimine devam edeceğini ifade eden Avcı “Çerkezköy FEM dershanesi olarak önümüzdeki 2015-2016 ders yılından itibaren 50 yıllık sınavlara hazırlık dershanecilik tecrübesi olan dershanemiz özel Çerkezköy Koleji olarak hizmetini sürdürecek” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10