Doğalgaz zammını meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Trakya'da yurttaşları isyan ettiren doğalgaz zamlarını Meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 16.03.2015 16:39:00 0
Doğalgaz zammını meclis gündemine taşıdı

VATANDAŞIN CEBİNİ YAKIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yüceer, “Tekirdağ’da gazın metre küpü doğalgazın metreküp fiyatının 0.87 kuruştan 1,02 TL’ye çıkarılmıştır. Yeni zamlar aile bütçesine 40-50 TL ek yük oluşturacaktır. Doğalgaza yapılan bu zamlar Trakyalı hemşerilerimin tepkisini çekmiştir.Doğalgaza zam olmayacağına yönelik açıklamalar yapılmasına rağmen, iktidar dağıtım şirketleri lehine yaptığı kanuni düzenlemelerle vatandaşın cebini yakıyor” dedi.

ZAMMIN GEREKÇESİ NEDİR?

Yüceer, Bakan Yıldız’a “Doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak açıklamanıza rağmen, Trakya’da yapılan bu zammın gerekçesi nedir? Seçim bölgem Tekirdağ’da doğalgaza yapılan zam oranı neye göre belirlenmiştir? Tarife zammının dağıtım şirketleri ve iller arasında değişiklik göstermesinin sebebi nedir? Diğer illerde sistem kullanım bedeli altında faturaya ne kadar ücret yansıtılmıştır?  Trakyalı hemşerilerimin tepkisine neden olan doğalgaz zamlarını geri alma konusunda Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Yılsonuna kadar elektrik ve doğalgaza yeni zam yapılacak mıdır?” sorularını sordu.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10