Albayrak, Çerkezköy'e yapılacak yatırımları açıkladı

2015 yılı bütçesinden Çerkezköy'e hak ettiği payın ayrılmadığına yönelik tepkilerin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Tekirdağ 17.03.2015 12:50:00 0
Albayrak, Çerkezköy

İLK SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ ÇERKEZKÖY’DE KURULACAK

2015 yılı yatırım programında Çerkezköy’e yönelik projelerin toplam tutarının 26 milyon 425 bin liraya ulaştığını ifade eden Albayrak “Bu projelere 2015 yılında ayrılan kaynak 6 milyon 975 bin lira ile yaklaşık 7 milyon liradır” dedi. Çerkezköy’ün en çok göç alan ilçeler arasında olduğunu ifade eden Albayrak “Bu tespit, toplumsal yapımızı güçlendirmek için de Çerkezköy’de yatırım ve hizmetleri gerekli kılar. Bu noktadan hareketle Büyükşehir Belediyemiz ilk Sosyal Hizmetler Merkezi’ni Çerkezköy’de kuruyor. Maliyeti 1.5 milyon liraya ulaşacak Sosyal Hizmetler Merkezi’nin arsa temini, projelendirilmesi ve inşaat ihalesinin 2015 yılında tamamlanması programlandı. Toplam maliyetin 500 bin lirası 2015 için ayrıldı” dedi.

OKULUN YAPIMINA BU YIL BAŞLANACAK

Kızılpınar İlkokulu’nun 5 milyon lira yaklaşık maliyete sahip bir tesis olarak programa alındığını ifade eden Albayrak “1.75 milyon lira ödenek 2015 yılında ayrıldı. İmar uygulaması ve zemin etütlerinin tamamlanmasının ardından uygulama projeleri kesinleştirilerek keşifleri tamamlanacak, ihale edilmesi ve sözleşmesini takiben Kızılpınar İlkokulumuzun temeli bu yıl inşaat sezonu içinde atılarak yapımına başlanacak” dedi.

 

 

FEVZİPAŞA’YA KENT PARKI YAPILACAK

Toplumsal yaşantının zenginleştirilmesi çerçevesinde Çerkezköy Kent Parkı’nın Fevzipaşa Mahallesi’nde kurulacağını ifade eden Başkan Albayrak “Kent Parkının ilk aşaması 2015 yılında başlanarak tamamlanacak. Projenin 2015 programı 1 milyon liradır” dedi. Çerkezköy Kültür Merkezi çalışmalarına da başlandığını ifade eden Albayrak “Tutarı 15 milyon lira düzeyinde tahmin edilen projeye 2015 yılında 1.5 milyon lira ayrıldı. 2015’in programında arsa temini, zemin etüdü yapılarak tasarım projeleri ile keşfin kesinleştirilmesi çalışmaları bulunuyor. İhaleye 2015 yılında çıkılabilmesine çalışılacak” dedi.

350 BİN LİRA ÖDENEK TAHSİS EDİLDİ

2015 yılı yatırım programında Çerkezköy ulaşımını rahatlatmaya yönelik de 3 önemli projenin yer aldığını dile getiren Kadir Albayrak “Bunlardan ilki Atatürk Viyadüğü Kavşak Düzenlemeleri projesidir. Altı yolun kesiştiği bu kavşakta trafik sayımlarını da gerektirebilecek bu projede etüd, kamulaştırma ve projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının takiben ihaleye, proje 2016 yılında tamamlanmak üzere, yılsonundan önce çıkılması öngörülüyor. 1.25 milyon lira tutarındaki bu projeye 350 bin lira ödenek tahsis edildi” dedi.

2016’DA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

İkinci önemli projenin de Emlak Konutları Çevre Yolu Bağlantısı Kavşak Düzenlemeleri projesi olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Karayolları Genel Müdürlüğü’nün onayı alınmasını gerektiren bu projeye gerekli izinlerin alınmasından sonra başlanabilecek. Bu aşamada tutarı 1 milyon lira seviyelerinde tahmin edilen projeye ihale edilebilmeleri amacıyla 200 bin lira ayrıldı. Proje 2016 yılında tamamlanmak üzere planlandı” dedi. Üçüncü önemli projenin de Bağlık Mahallesi’nde Tevfik Fikret Caddesi Alt Geçidi Etüdü olduğunu belirten Albayrak “Önemli bir hazırlık çalışması gerektiren alt geçit, teknik fizibilitesinin belirlenmesinden sonra inşaat projeleri tamamlanmak üzere 2015 yılı yatırım programına etüd projesi olarak dahil edildi. Teknik araştırmanın 50 bin lira harcama ile 2015 yılında bitirilmesi öngörülüyor” dedi.

ASFALT SEZONU İLE BİRLİKTE BAŞLAYACAK

2015 yılı yatırım programında ismen yer alan bu projelerin yanında Çerkezköy’ün iki önemli konusunun ‘Büyükşehir Ağı İlçe Merkezleri Yol Yapımı’ toplu projesi kapsamında programlandığını dile getiren Kadir Albayrak “Merkezde Atatürk Viyadüğü Kavşağından başlanarak kaymakamlık ile polisevi arasında Hükümet Caddesi yönünde 1500 metrelik cadde düzenlemesi ve Kızılpınar Mahallesi’ndeki büyükşehir sorumluluk alanında kalan caddelerin düzenlenmesi. Bu 2 önemli çalışmaya asfalt sezonunun açılması ile birlikte başlanması programlandı” dedi. 

 

 

TESKİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de tüm yağışlarda yaşanan zorlukların da aşılması yönünde çok acil çalışmalarının bulunduğunu söyleyen Albayrak “Kısa vadeli önlemleri ve detay çalışmaları Çerkezköy Belediyesi tarafından önceliklendirilecek. Çerkezköy Acil Dere Islahı Projesinin finansman ihtiyacı 2015 yılı yatırım programında 1.5 milyon lira ödenek karşılandı, imalatlarda su konusunda uzman kuruluşumuz TESKİ Genel Müdürlüğü görevlendirilerek kaynağın büyükşehir bütçesinden TESKİ’ye aktarılması için meclis kararı alındı. TESKİ en kısa sürede projede öngörülen çözümleri hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı” dedi.

ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRILACAK

“Çerkezköy Atık Su Arıtma Tesisi, yaklaşık 20 milyon lira bedeli TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmak üzere Devlet Su İşleri’ne yaptırılmaktadır” diyen Albayrak, günde 86 bin metreküp atık su arıtma kapasiteli bu tesisin, Çerkezköy’e kazandırılacağını belirtti.

MALİYETİ 27 MİLYON LİRA

TESKİ’nin Çerkezköy’e hizmet edecek önemli bir üçüncü projesinin de Çerkezköy Kanalizasyon şebekelerini atık su arıtma tesisine ulaştıracak olan Kolektör Hattı ve Terfi İstasyonu Projesi olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “27 milyon lira tutarındaki proje İçişleri Bakanlığı’nda izin aşamasındadır. Bu aşamanın tamamlanmasından sonra ihale edilecek projede ortaya çıkacak tasarrufla Kızılpınar Mahallesi’nde ve diğer acil işlerde kullanılabileceği öngörülmektedir” dedi.

3,5 KAT ARTIRILDI

Bütün bu yatırımların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi olarak Çerkezköy’e sağladıkları kaynağın ‘Ortak Projeler’ olarak formüle edilen bir imkan ile Çerkezköy Belediyesi’ne aktardıkları nakit destek ile çeşitlendirilerek artırıldığını belirten Kadir Albayrak “Çerkezköy Belediyemizin yatırım programında yer alan projeler ‘Ortak Proje’ olarak karara bağlanmak suretiyle Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden sermaye transferleri kaleminden aktarılan nakit imkanla finanse edilecek. Söz konusu bu imkandan Çerkezköy Belediyemize aktarılan nakit toplamı 2014 yılındaki 825 bin liradan 3,5 kat artırılarak 2015 yılında 2 milyon 945 bin liraya yükseltildi. Bu 3 milyon lira ile Çerkezköy Belediyesi, Şehit Doğan Çabuk Sokak Cadde ve civar sokakların düzenlenmesi, İstasyon Mahallesi Kapalı Spor Salonu ve Açık Spor Tesisleri, Kızılpınar Mahallesi ara sokakların onarımı, Orman Piknik Alanı ile şehir içi parkların düzenlenmesi projelerinin finansmanlarının sağlanması öngörülüyor” dedi.

10 MİLYON LİRA BORÇ DEVRALDIK

30 Mart 2014 itibari ile Çerkezköy Belediyesi’nden Valilik Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyon kararı ile 10 milyon lira borç devralındığını ifade eden Albayrak “3.13 milyon lira ticari banka borcunun 2014 yılında 600 bin lira ödemesi tamamlandı. 2015 yılında geri ödeme planı aksatılmadan ödemeler devam ettirilerek 1.2 milyon lira toplam borç kapatılacak. Devralınan 8.56 milyon lira İller Bankası kredisine, 2014 yılında 990 bin lira ödendi. Geri kalan ödeme aksatılmadan borç yapılandırıldı. Yeniden yapılandırma işlemi ile 4 milyon 422 bin lira 2014 yılında ilave olarak ödendi. Bu işlemler sırasındaki bakiye borç, Bakanlar Kurulu kararı gereği 2015 yılının 7’nci ayında programlanan 1,896 milyon lira ödeme ile hiç aksatılmadan kapatılmış olacak” dedi. 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10