Okullarda kalitenin artırılması projesi tanıtıldı

"Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması" projesi, Namık Kemal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde tanıtıldı. Proje tanıtımına NKÜ Rektö

Tekirdağ 19.03.2015 14:31:00 0
Okullarda kalitenin artırılması projesi tanıtıldı

KATKIDA BULUNMAYI AMAÇLIYOR

Programda, TRAMEP Projesi hakkında bilgi veren Dr. Burçin Hatipoğlu “TRAMEP yiyecek ve içecek mesleki eğitim alanlarında çalışan birçok kişi ve kurumu bir araya getirdi. Proje sektörün ve işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yiyecek ve içecek mesleki eğitiminin kalitesini arttırarak insan kaynağı gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor” dedi.

 

 

UYGULAMA YAPILDI

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, sunumunda Coğrafi İşaretler sisteminin kurulabilmesi, yöresel ürünlere değer kazandırılarak sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve Yöresel ve Coğrafi ürünler hakkında bilincin daha da yaygınlaştırılması konularına değindi. Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Nilhan Aras, coğrafi işaretlerin önemine dikkat çekerken, İstanbul Yiyecek ve İçecek Grubu Araştırmacısı Tangör Tan, her bölgenin farklı ve kendine özgü bir yemek kültürü olduğunu belirtti.  Head Şef Erol Sarıdoğan,  iyi bir aşçı olmanın özelliklerini sıralarken, uygulamalı olarak balık ekmek pişirdi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10