İstişare Kurulu'ndan Evlilik Okulu Projesi

Çerkezköy İlçe Müftülüğü İstişare Yönetim Kurulu üyeleri dün saat 10.00'da Çerkezköy Kent Konseyi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda 5 gündem maddesi görü

Çerkezköy 19.03.2015 17:06:00 0
İstişare Kurulu

GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILDI

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, toplantıda yaptığı konuşmada bugüne kadar güzel çalışmalar yapıldığını ifade etti. Yeni dönemde istişare kurulunun yeni yapılandırılması konusunda çalışma grup başkanlarına bilgiler veren Yusuf Tuna “Yönetim Kurulu 1+14 kişiye çıkarıldı. Çalışma grupları toplam 70 kişi oldu” dedi. Evlilik projesi ile ilgili de konuşan Müftü Tuna, evlenme çağına gelen gençler için bir evlilik projesi düşündüklerini belirtti. Evlilik öncesi gençlerin birbirlerini iyi tanıması gerektiğini söyleyen Tuna “Bu nedenle gençleri evliliğe hazırlamak için evlilik okulu yada evlilik merkezi açarak gençlerin sağlıklı bir evlilik yapmasını amaçlıyoruz” dedi.

BOŞANMALARIN DA ÖNÜNE GEÇİLECEK

Proje öncesinde gençleri bu konuda eğitecek olanların kursa tabi tutulacağını ve sertifika almaya hak kazananların gençlere eğitim vereceğini söyleyen Tuna “Bu gerçekleştireceğimiz evlilik projesi ile de hem boşanmaların önüne geçilecek hem de sağlıklı evliliklerin temeli atılmış olacak” dedi.

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ MEHTERAN KORTEJİ İLE BAŞLAYACAK

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili de bilgiler veren Tuna “Kutlu Doğum Haftası etkinliğimiz 14 Nisan’da Merkez Osmanlı Camii önünde Mehter korteji ile başlayacak” dedi. Etkinlikler kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde 5 kategoride yarışmalar düzenleyeceklerini söyleyen Tuna, “Dereceye giren öğrencilerimize 17 Nisan’da kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğimiz konferans sonunda ödüllerini vereceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10