Başkan Vekili'nden gazilere ziyaret

Kapaklı Belediyesi Başkan Vekili Sami İkizler Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Çerkezköy 20.03.2015 13:59:00 0
Başkan Vekili

HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU

Birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının bu önemli zaferi ortaya çıkardığını söyleyen Başkan Vekili Sami İkizler, "Bu duygularla yolumuza devam ederek vatanımız için yeni destanlar yazmak hepimizin boynunun borcudur. Çanakkale geçmiş tarihimizin en acı ve hüzünlü zaferidir. Yoksulluk içinde can çekişen bir milletin dönemin en güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde direnişinin gerçek bir destanıdır. Her satırında yaşanan bir insanlık onuru vardır. Bu olay, düşmana sadece silahla savaş değil, verilen insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir” dedi.

GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER

Bu cephenin isimsiz kahramanlarının, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmediklerini, Türklük onur ve şerefini en güzel şekilde savunmakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiklerini ifade eden İkizler “Övgülerin en güzeline yaraşan Çanakkale Şehitleri katiyen unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde bengi yaşayacaklardır. Ruhları şad olsun” dedi.

MÜZELERE İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Yargılan da “Kapaklı’da ve Çerkezköy’de şehitlerimizi ve gazilerimizi daha iyi anlatabileceğimiz müzelere ihtiyacımız var. Şanlı tarihimizi gençlerimizi daha iyi anlatarak onlara milli bilinci aşılamalıyız” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10