Miras Atölyesi Projesi'nin 2. Etabı hayata geçecek

Tekirdağ'ın kültürünü, yaşam tarzını, geçmişten günümüze günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi, tarihi dokunun gelecek nesil

Tekirdağ 21.03.2015 16:57:00 0
Miras Atölyesi Projesi

TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Önceki gün Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yanı sıra ilçe belediyelerinden yetkililer, derneklerden temsilciler ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, Şarköy’ün başta Uçmakdere olmak üzere Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy ve Eriklice Mahalleleri’nde gerçekleştirilmesi planlanan Miras Atölyesi projesi kapsamında tarihi ve kültürel varlıkların korunması, rehabilite edilmesi, restorasyonu ve turizme kazandırılması konusu görüşüldü.

İLKİ SÜLEYMANPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Miras Atölyesi Projesi’nin ilk etabını Süleymanpaşa’da gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tarihin fışkırdığı Şarköy’ün mahallelerinde de bu projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getiren Albayrak “Bu konuda isteğimiz tam, inancımız tam. Ancak sizlerin de bu projeyi benimsemesi ve katkı vermesini istiyoruz. Başta Uçmakdere ve Güzelköy olmak üzere çok değerli mekanlarımız var. Turizm cenneti olabilecek potansiyele sahip köylerimiz var” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Tarihi mirasları korumak ve gelecek nesillere aktarma konusunda sorumluluklarını olduğunu söyleyen Albayrak “Ortaya çıkacak projenin altında herkesin katkısı olsun istiyoruz. Biz her türlü desteğe hazırız” dedi.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin de projenin mahiyeti, yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle Uçmakdere Mahallesi'nde tescilli 52 adet yapının restore edilmesinin hedeflendiğini, bazı evlerin kamulaştırılacağını, koruma amaçlı imar planı yapılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Ergin “Restore edilecek evlerden ikisinin ortaya çıkarılacak ürünlerin satış ofisi ve irtibat ofisi olarak kullanılması planlanıyor” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10