Karaağaç Kız Meslek Lisesi'nin hafriyat çalışması başladı

İhalesi geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi'nin hafriyat çalışmaları başladı.

Kapaklı 21.03.2015 17:32:00 0
Karaağaç Kız Meslek Lisesi

DERSLİK İHTİYACI DA ARTIYOR

Bölgede eğitim alanında büyük bir boşluğu dolduracak olan Karaağaç Kız Meslek Lisesi’nin hafriyat çalışmasının başladığını ifade eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Yüklenici firma önceki gün ilk kazmayı vurdu” dedi. Kapaklı’nın, Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Gürbüz, “Nüfus her yıl yaklaşık olarak yüzde 10 artıyor. Dolayısıyla ilçemizde derslik ihtiyacı da her yıl aynı oranla artıyor” dedi.

İHTİYACA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bu tür yatırımlar ile derslik ihtiyacına cevap vermeye gayret ettiklerini ifade eden Gürbüz, Temennilerinin Büyükşehir ve devlet yatırımları ile artan derslik ihtiyacına en hızlı şekilde cevap verebilmek olduğunu dile getirdi. Hafriyat çalışmalarının ardından lisenin temelinin atılacağını söyleyen Gürbüz, Kız Meslek Lisesi’nin en kısa zamanda tamamlanmasını ve Kapaklı eğitim öğretimine kazandırılmasını beklediklerini söyledi.

400 GÜN İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

Karaağaç’a yapılacak olan 24 derslikli kız meslek lisesi yer tesliminin ardından 400 gün içinde tamamlanarak teslim edilecek. Karaağaç’ın lise ihtiyacı daha önce hem AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından bakanlığa iletilmiş, hem de Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, konuyu TBMM gündemine taşımıştı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10