Malkara Meclisi yeniden toplandı

Malkara Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumu önceki gün saat 16.00'da yapıldı.

Malkara 23.03.2015 13:44:00 0
Malkara Meclisi yeniden toplandı

BEDELİ BAKANLIK TARAFINDAN KARŞILANACAK

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yaptığı konuşmada “Kültür Sarayı projesi ile ilgili Malkara Belediyesi'nin Kültür Bakanlığı'na yaptığı talep olumlu karşılandı. Kültür Sarayı projesinin proje finansmanı konusunda Kültür Bakanlığı yüzde 100 hibe verecek. Kültür Sarayı projesinin bedeli Kültür Bakanlığı tarafından karşılanacak” dedi.

YENİDEN KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün yıllık evsel katı atık toplama ve taşıma ücretleri hakkındaki yazısı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilen bu hususun Malkara Belediyesi çevre mühendislerinin hazırlayacağı fizibilite raporuyla birlikte tekrar incelenmesi gerektiği ve bu sebeple ikinci kez komisyon tarafından yapılacak olan değerlendirmenin ardından karar verilmesi gerektiği raporu oybirliği ile kabul edildi. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Karaidemir Mahallesi, Davuteli Mahallesi, Bayramtepe Mahallesi, Yaylagöne Mahallesi, Hereke Mahallesi Muhtarlıklarının tahıl ezme makinası talebi hakkındaki yazısı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonunun uygundur raporu doğrultusunda Çınaraltı, Çavuşköy, Karaidemir, Davuteli, Bayramtepe, Yaylagöne ve Hereke Mahalle Muhtarlıklarına tahıl ezme makinası alınmasına ve bedellerinin belediye bütçesinden ödeme yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.

 

 

İMAR PROGRAMI DA GÖRÜŞÜLDÜ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 5 Yıllık İmar Programı hakkındaki yazısı da görüşüldü. Malkara Camiatik Mahallesi, Doğanca Çeşme Sokak, tapuda ada: 379, parsel: 9 no'daki 87 m2 yüzölçümlü taşınmazın ilgili parselinin kamulaştırılması konusu İmar Komisyonunun aldığı karar uyarınca 3194 Sayılı İmar Kanunu ve 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununa ilgili maddelerine uyulması koşuluyla oybirliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Sağlıklı Kentler Birliği üyeliği hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nun aldığı karara göre Malkara Belediyesi'nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğine, doğal üye olmak üzere Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, asil üyelerin Belediye Meclis Üyeleri Hikmet Altuğ ile Ali İhsan Uslu, yedek üyelerin ise Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük ile Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz olmak üzere Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclisinde görevlendirilmesine, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Proje Koordinatörü olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Hilal Mete'nin görevlendirilmesine oybirliğiyle karar verildi.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 10.04.2014 tarih ve 28968 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'' gereği, ihdas edilen Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün iptali, Muhtarlıklar Müdürlüğünün ihdas edilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonunun yaptığı inceleme neticesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün iptal edilerek muhtarlık hizmetlerini takip etmek amacıyla Muhtarlıklar Müdürlüğünün ihdas edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, meclis toplantısı sonunda Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında faaliyet raporunun görüşüleceğini ve komisyon seçmelerinin olacağını, mevcut komisyonların yanına bir de İç İşleri Komisyonu ile Dış İlişkiler Komisyonunun ekleneceğini ifade etti.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10