Ayva: İnsanların ufkunu açarsanız engel ortadan kalkar

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi, temel sekreterlik hizmetleri programını bitiren Çerkezköy'deki engelli kursiyerlere sertifikaları dün düzenlenen kahvaltıda verildi.

Çerkezköy 24.03.2015 16:00:00 0
Ayva: İnsanların ufkunu açarsanız engel ortadan kalkar

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Dün saat 09:30’da Glory Area’da düzenlenen kahvaltı programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Kurucu Başkanı Fevzi Durmuş, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, engelliler ile davetliler katıldı.

 

 

HER PLATFORMDA HİSSETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi işbirliğinde düzenlenen temel sekreterlik hizmetleri programını bitiren engelli kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için düzenlenen kahvaltı programında konuşan Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin katılımcılara ve kursiyerlerin eğitimin verilmesinde destek olan herkese teşekkür etti. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da “Biz öncelikle Çerkezköy’deki arkadaşlarımızı hayata güzel anlamlar kattığınız için teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin engelsiz olduklarını her platformda hissettirmeye çalışıyoruz” dedi.

ÖNÜMÜZÜ AÇIYORLAR

Engellilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeli için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Ayva “Bu sebeple de bundan sonra daha iyi şekilde eğitim vermek için, engellilere kendilerini daha iyi hissettirmek için çok daha fazla gayret göstereceğiz. İnsanların ufkunu açarsanız engel kalkar. Bize bu noktada önümüzü açıyorlar” dedi.

 

 

EKSİKLİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ

İŞKUR ile işbirliği yaparak eğitimleri tamamladıklarını belirten Ayva “Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacağımız işbirliği kapsamında eğitim alan engelli kardeşlerimiz daha az çalışıp daha fazla verim alabilecekler. Bu kapsamda da Çerkezköy’deki tüm engellilerle çalışacağız. Bu noktada Sakatlar Derneğimiz, Kent Konseyimiz bizlere yardımda bulunacaklar. Onlar bir eksiği kapatırken bizler de başka eksiklikleri tamamlayacağız” dedi.

ANA ÇALIŞMA ALANI EĞİTİM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Türkiye Beyazay Derneği’nin ana çalışma alanı herkesin bildiği gibi eğitimdir. Engellilerin eğitimi, engellilerin yakınlarının eğitimi, toplumun eğitimi gibi alanlarda Türkiye geneline yayılmış güzel ve önemli faaliyetler sürdürüyorlar. Beyazay Derneği özellikle engelli kardeşlerimizin, eğitim sosyal kültürel, hukuki mesleki haklarını korumak geliştirmek istihdamı sağlamak, onların toplumsal alanda yer almalarını sağlıyor. Üretken ve başarılı birey olmaları için çalıştıklarını görüyoruz” dedi.

 

 

ENGELLİLERE İLK KURSU VEREN DERNEK

Türkiye’de engellilere ilk kursu düzenleyen derneğin Beyazay Derneği olduğunu kaydeden Kubilay “Kurs sonuncunda çok sayıda engelli kardeşimiz teknoloji ile tanıştı. Birçok kurum ve kuruluş ile iş birliği ile çeşitli projelere imza attılar. 2007 yılından itibaren de kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını biliyoruz. Dernek faaliyetlerini yoğunlaştırıp, Türkiye geneline şubeler açtıklarını görüyoruz. Ülkemizin aynı zamanda bu anlamda engellilerin eğitimi konusunda dünya markası olma yolunda hızlı ilerlediğini memnuniyet ile takip ediyoruz. Uluslar arası çalışmalara, projelere imza attığını, Avrupa Birliği projelerini hazırlıklarını da biliyoruz” dedi.

 

 

PROTOKOL İMZALANDI

Programda konuşan Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Kurucu Başkanı Fevzi Durmuş da “Bu organizasyondan dolayı yeni yönetime teşekkür ediyorum. Manidar bir toplantı olmuş. Çerkezköy Trakya’nın göz bebeğidir. Çerkezköy’ü çok önemsiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Beyazay Derneği ve Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzaladı. Kahvaltının ardından İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi işbirliğinde düzenlenen “Temel Sekreterlik Hizmetleri” programını bitiren engelli kursiyerlere tek tek sertifikaları takdim edildi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10