Kitaplar, bilime giden yoldur

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi Bilim Kültür Sokağı ve Zenginleştirilmiş Kütüphanenin açılışı dün saat 14.00'da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti İlçe Başkanı Ab

Çerkezköy 27.03.2015 17:30:00 0
Kitaplar, bilime giden yoldur

“KİTAPSIZ BİR DÜNYA DÜŞÜNÜLEMEZ”

Açılışta konuşan Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cengiz Vural kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemediğini ifade ederek “Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Kitaplar bilime giden yoldur. Gelecek kuşaklara bu sevgiyi aktarabilmek için bize de büyük görevler düşmektedir. Özellikle çocuklarımızın her şeyden önce, kütüphanelerden bizi biz yapan değerleri öğrenmeleri çok önemlidir. Bilgi çağının kitapları sayesinde, bir ömrün tecrübesini bir gecede kazanabilme fırsatına sahibiz” dedi.

“BİLGİYE ERİŞİM YUVASIDIR”

Türk Kütüphaneciler Derneği’nin girişimleriyle 1964’ten bu yana Mart Ayının son haftasının Kütüphaneler Haftası olarak kutlandığını belirten Vural “Haftanın amacı öğrencilerde okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktadır” dedi. Vural, Z Kütüphanenin içersinde birbirinden değerli eserlerin yanında internet hizmeti olan dijital kitap içerikleriyle zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman dijital platformda destek veren bilgiye erişim yuvası olduğunu belirtti.

 

 

HAYIRSEVERLERE PLAKET VERİLDİ

Okulun kütüphanesine maddi ve manevi katkıda bulunan hayırseverler Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına İsmail Akın, Okul Aile Birliği yönetimi adına Nurcan Kaya, Lütfü Öğe, Ersin Danış, Kenan Erez, Cemil Küçük, Ahmet Yüzbaş, Barış Uyar, Soner Tuncel, Rüveyda Akbay, İlkay Suzan, Hasan Bahar ve Selim Güngör’e Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay plaket takdim etti. Önceliklerinin eğitim olduğunu ifade eden Kubilay “Çocuklarımızın geleceği hepimizin omuzları üzerindedir. Bizler bu sorumluluğu her nefes alışverişimizde hissediyoruz ve taşıyoruz. Bundan dolayı da her gün eğitimin mutlak suretle gelişmesine ve ilerlemesine imza atmak istiyoruz” dedi.

“BU ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMALIYIZ”

Çerkezköy’de bu örnek çalışmaya benzer çok sayıda kütüphaneye ihtiyaç olduğunu belirten Kubilay, “Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun boşaltmış olduğu binada halk eğitimi merkezi ve RAM’ın yanı sıra halk kütüphanesi de olacak. İlçemiz bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ihtiyaç duyduğu fiziki mekanlara kavuşmuş olacak. Kamu ve özel sektörler, Sivil toplum kuruluşları, meslek odalarımız ve hayırsever vatandaşlarımız el ele verirse eğitimde kaliteyi artırabiliriz” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri Bilim Kültür Sokağı ve Z Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Z Kütüphanesini protokol üyeleri ile birlikte gezen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kütüphaneyi çok beğendiğini ve Z Kütüphanenin ilçeye ayrı bir değer katacağını kaydetti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10