Yılmaz İçöz ölümsüzleştirildi

Tekirdağ'lı Usta Tiyatrocu Merhum Yılmaz İçöz'ün ismi Tekirdağ Büyükşehir Kültür Merkezi Salonu'na verildi. 2009 yılında hayatını kaybeden Yılmaz İçöz'ün anıs

Tekirdağ 29.03.2015 18:03:00 0
Yılmaz İçöz ölümsüzleştirildi

AİLESİ İLE BİRLİKTE AÇTI

Salona yaptırılan Yılmaz İçöz’ün büyük portre resmini İçöz’ün eşi ve kızı ile birlikte açan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ ve Türk Tiyatrosunun büyük ustası, sanat adamı, Yılmaz İçöz’ü anmanın ve tiyatroya altın harflerle yazdırdığı adını belediye sahnemize vermenin onurunu yaşıyoruz.  Büyük üstada vefamızı sunma fırsatını yakalamanın heyecanı içerisindeyiz. Tiyatro hayatın bir parçası, toplumun aynasıdır. Tiyatrocularımız bu aynanın yansımasıdır. Bugün burada toplumun eğitiminin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesine önemli katkılar sağlayan tiyatrocularımıza, sanatçılarımıza canı gönülden şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz” dedi.

YOLUMUZA YÖN ÇİZDİ

Tekirdağ ve Trakya’da tiyatronun mihenk taşlarından biri olan Yılmaz İçöz’ün kendilerine ışık tuttuğunu, yollarına yön çizdiğini ifade eden Albayrak “Tiyatro sanatına gönül vermiş birçok oyuncu Yılmaz İçöz’ün birçok yönünden istifade etmiştir. Belki de yüzlerce, binlerce insanı tiyatroyla tanıştırmış, tiyatro sevgisi aşılamıştır. Şehrimizde kurduğu Namık Kemal Bölge Tiyatrosu , ‘’ en uzun ömürlü amatör tiyatro’’ özelliği dolayısıyla Guinness rekorlar kitabına girmiş, büyük duayen yaşamının neredeyse tamamını tiyatroya adamıştır. Tekirdağ’ımızın gelişiminde çok büyük emekleri olan Yılmaz İçöz, 51 yıldır kutlanan Kiraz Festivali’mizin de öncülüğünü yapmıştır. Usta tiyatrocu Yılmaz İçöz’ün ismini,  yıllardır Belediye Kültür Merkezi olarak anılan sahnemize vererek ölümsüzleştiriyoruz. Değerlerimizi unutmayacak ve unutturmayacağız” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10