Öğretmenlere teorik eğitim verildi

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından Çerkezköy'de görev yapan eğitimin her kademesindeki öğretmenlere oyun kültürü ve kuralları konusunda teorik eğitim verildi.

Çerkezköy 29.03.2015 19:41:00 0
Öğretmenlere teorik eğitim verildi

TEORİK EĞİTİM VERİLDİ

Cumartesi günü saat 10.30’da Pakize Narin Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda verilen eğitime çok sayıda öğretmen katıldı. Eğitimlerde Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Eğitmeni Güllü Kazak tarafından teorik bilgiler verildi. Eğitim sonunda katılımcılar okullar hayat olsun kapsamında aldıkları sertifikalarla kurs açabileceklerini belirten Kazak “Okullarda müfredata da giren çocuk oyunları ÇOSKK tarafından düzenlenen turnuvalar ve Türkiye Şampiyonasıyla geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması ve çocukların bedensel ve zihinsel aktivelerine destek yönünde farkındalık ve öğretmenleri eğitmeyi amaçlamaktadır” diye konuştu.

AMAÇ ORTAK DEĞERLER OLUŞMASINI SAĞLAMAK

Var oluş sebepleri ve gerçekleştirdikleri değerler hakkında konuşan Kazak  “Amaç, şehirleşme ve sosyalleşme sürecinde çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirecekleri imkanlar oluşturmak. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızın derlenmesi ve güncelleştirilmesini sağlamak. Yapılan çalışmayı günümüz şartlarında paket program olarak çocuklarımızın beğenisine sunmak. Popülaritesi yüksek olan Geleneksel çocuk oyunlarımızı spor branşı haline getirerek dünya beden kültürüne hediye etmek. Olimpik bir spor olmasını sağlamak.  Çocuklarımızın bedenlerini kullanarak oyuna ilgi ve alakalarını sağladıkta sonra, sokakları ve ortak yaşam alanlarını düzenli kullanarak güvenli yaşam toplumu oluşturmak. Kuşaklar arası farklılıkların yerine ortak değerler oluşmasını sağlamak” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10