Albayrak büyükşehirin bir yılını değerlendirdi

Bir yıl önce göreve gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, belediyenin bir yılda yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Tekirdağ 31.03.2015 19:24:00 0
Albayrak büyükşehirin bir yılını değerlendirdi

BÜTÇE 550 MİLYON TL OLARAK KABUL EDİLDİ

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, Genel müdürler ve Daire Başkanlarıyla birlikte dün 10.00-12.00 saatleri arasında kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Albayrak, 2015 yılında hayata geçirilecek projelerle ilgili de bilgiler verdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinin 550 milyon lira olarak belirlendiğini anımsatan Albayrak, “Sermaye giderlerine 194 milyon TL, personel harcamaları için 82 milyon TL ayrıldı” dedi.

PROJELERİ AÇIKLADI

Yatırıma ayrılan kaynaklarla ilgili de bilgiler veren Albayrak, Tekirdağ bütününe yönelik projeler için 135 milyon TL, ilçelere hizmete yönelik projelere de 112 milyon lira ayrıldığını belirtti. İlçelerde yapılacak olan projelerle ilgili bilgiler veren Albayrak, Çerkezköy ve Kapaklı’da da yeni dönem projelerinin Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Kent Parkı Yapımı, Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Parkı Yapımı olduğunu belirtti. Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi Bahçelievler Üst Geçidi Projesi, İlçelere Yapılması Planlanan İtfaiye Ek Hizmet Bina Projeleri, Kapaklı Meydanı Düzenlenmesi ve Yeraltı Otoparkı Etüdü, Kapaklı Bahçeağıl Karlı Köprüsü Etüt Projesi, Kapaklı Sosyal Hizmetler Merkezi Ve Engelli Yaşam Evi, Kapaklı Kültür Merkezi Projesi, Kapaklı Bin Kişilik Kapalı Spor Salonu Projesi, Çerkezköy Kültür Merkezi Yapılması Projesi, Çerkezköy Sosyal Hizmetler Merkezi Projesinin de yeni dönem projeleri arasında yer aldığını belirtti.

TRAFİK EĞİTİM PARKLARI YAPILACAK

Ulaşım, İmar, Fen İşleri, Çevre, Sağlık, Trafik, İtfaiye birimleri ve diğer birimlerin bir yıllık çalışmaları ile ilgili de bilgiler aktaran Albayrak, “Büyükşehir sınırlarındaki sinyalize kavşaklarda kullanılmak üzere 1.5 Milyon TL’lik bakım onarım malzemesi alındı. Devralınan 7 adet otobüs terminalinin bakım onarım ve modernizasyonu yapılıyor” dedi. Toplu taşıma rehabilitasyonu ve trafik sirkülasyon projeleri İle ilgili çalışmalar yapmak üzere Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzalandığını anımsatan Albayrak “11 ilçede seyyar çocuk trafik eğitim parkları yapılacak” dedi.

5 İLÇEYE YENİ OTOGAR YAPILACAK

Süleymanpaşa, Malkara, Marmara Ereğlisi, Şarköy ve Saray’a yeni otogar yapım çalışmalarının başlatılacağını dile getiren Albayrak, Çorlu ve Muratlı’daki mevcut otogarların da revize edileceğini söyledi. Tüm toplu taşıma araçlarının engellilere uygun hale getirileceğini belirten Kadir Albayrak, akıllı durak uygulamalarının da başlatılacağını ifade etti. Büyükşehir sınırlarında geçerli olacak olan akıllı kart uygulaması çalışmalarına başlanılacağını belirten Albayrak, Tekirdağ İl Haritasının da hazırlandığını söyledi.

İHALE AŞAMASINA GELİNDİ

Gönüllü itfaiyecilik kavramını halka tanıtma  ve yaygınlaştırma çalışmalarının  devam ettiğini belirten Albayrak “Her mahalleye en az bir Yangın Hidrantı Projesi kapsamında yılda en az 50 mahalleye Yangın Hidrantı monte edilecek” dedi. Malkara’daki Et Kombinası ve Saray’daki Mezbaha tesisi için yer belirlendiğini dile getiren Albayrak, kurum yazışmaları ve projelendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Beş yıl sürecek projenin 2015 yılı uygulama diliminde dağıtılacak olan 10 bin adet modern arı kovanları için ihale aşamasına gelindiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “2014 yılında başlanılan meraların iyileştirilmesi projesi kapsamında 8 ilçede ve 19 mahallede toplam 31.850 dekarlık mera sahasında 800.000 kilogram kimyasal gübre atımı Mart ayının ilk yarısında tamamlandı” dedi.

200 BAŞ DAMIZLIK MANDA DAĞITILDI

Saray’ın Güngörmez ve Sefaalan Mahallelerinde “Mandacılığı Geliştirme Projesi” kapsamında 200 baş damızlık manda alımı ve dağıtımının yapıldığını belirten Albayrak “Tekirdağ Tarımsal Üretim Deseninin değiştirmek amacına hizmet edecek olan “Soğuk Hava Depoları Projesi” Malkara, Şarköy ve Süleymanpaşa için hazırlandı” dedi. Kırsal Gelir kaynaklarının çeşitlendirilip, refah düzeyini artırmak gayesiyle Malkara, Şarköy ve Saray’da Kırsal Turizme Yönelik çalışmaların başlatıldığını da dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İlimizde Sebze ve meyveciliği geliştirme amaçlı olarak Bıyıkali Mahallesinde yapılan Seramızda sebze fidesi üretilip dağıtılması hazırlık çalışmaları tamamlandı” dedi.

YENİ BİR MODEL OLUŞTUMA ÇABASINDAYIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yeni fakat hızla büyüyen bir fidan olduğunu ifade eden Albayrak “Bu fidanı korumak ve geliştirmek bizim görevimiz. Bunun için de çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bu anlamda mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Tekirdağ ilk defa bir büyükşehir ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile tanışıyor. Bu anlamda benim büyük bir sorumluluğum var. Gelecek dönemdeki başkanlara örnek oluşturma çabasındayım” dedi.

KENTİMİZE LAYIK HİZMETLER YAPACAĞIZ

Sistemin artık oluştuğunu, her ilçenin birbirinden güzel hizmetleri alacağını belirten Albayrak “Tekirdağ il sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak kentimize layık hizmetler yapacağız. Görev süremizin sonunda seçim kitapçığımızda yer alan tüm projeleri tamamlamış olarak karşınıza çıkacağız. Dürüstlük ve şeffaflık ilkesinden asla taviz vermeden Tekirdağ’ı hak ettiği yere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Dolu dolu geçen bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki 4 yıl boyunca da hızımızı giderek artıracağız. Hizmet yağmurundan tüm ilçelerimiz ve tüm mahallelerimiz nasibini alacak” dedi. Basın açıklamasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve daire başkanları ile birlikte pasta kesti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10