Kuluçkadan kaz çıktı

Bir süre önce öğrencilerin proje ödevi kapsamında kuluçka makinesi yaptığı Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde bu kez de kuluçka makinesinde kaz üretildi.

Çerkezköy 31.03.2015 19:54:00 0
Kuluçkadan kaz çıktı

HEYECANLI BİR ŞEKİLDE BEKLEDİ

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 10 C sınıfı öğrencisi Zeynep Yerlikaya proje ödevi kapsamında kuluçka makinesinde kaz çıkardı. Konuyla ilgili bilgi veren Biyoloji Öğretmeni İbrahim Kadakal “Okulumuzda proje ödevi kapsamında çalışma yapan öğrencimiz Zeynep Yerlikaya kuluçka makinesine koyduğu yumurtaların her gün soğutma ve ıslatma çalışmalarını yaparak bakımını gerçekleştirdi. Öğrencimiz projenin başlamasından bitimine kadar bunu heyecanlı bir şekilde bekledi” dedi.

“YÜZDE 7 VERİM ALDIK”

Kaz yumurtası çıkartmanın ve üretmenin çok zor olduğunu kaydeden Kadakal “Dersimizde mitoz ve mayoz bölünmeyi işlediğimizde öğrencilerimize gelişim aşamasında elle avuçla tutulur bir şey yapalım dedim. Yumurtanın da bölünme sonucu ile ortaya çıktığını öğrencilerimize söyledik. Öğrencimiz Zeynep Yerlikaya da bu ödevi yapmak istedi. Yüzde 3 verim alınan çalışmadan bizler yüzde 7 verim aldık” diye konuştu.

11 TANE ÜRETİLDİ

Öğrenci Zeynep Yerlikaya’nın 15 yumurtadan 11 kaz ürettiğini kaydeden Kadakal “Öğrencimiz okulda her gün bakımını gerçekleştirdi. Ayrıca palazları süt ise besledi. Bu başarıyı gerçekleştiren öğrencimizi kutluyoruz” dedi. Ürettiği kazlarla birlikte basın mensuplarına  poz veren Zeynep Yerlikaya, da kazları ürettiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10