ÇEMYO'dan boşalan bina Milli Eğitime devredildi

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğiyle Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi binasında açılan Engelli Bakım Kursu'nu ziyar

Çerkezköy 1.04.2015 18:27:00 0
ÇEMYO

TALEP HER YIL ARTIYOR

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu ile birlikte kursu ziyaret eden Kaymakam Kubilay, “Açılan kurslara her yıl talep bir önceki yıldan daha çok oluyor. Bu yıl 500 kurs ve 10 bin kursiyer hedefledik.” dedi.

26 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 23 Mart’ta başlayan ‘Engelli Bakım’ kursunun 400 saat süreceğini ve 26 Haziran’da sona ereceğini ifade eden Kubilay “Kursa katılan kursiyerlerimize Özel Eğitim öğretmenleri Özlem Özer,VGülcan Demirkıran  ile hemşire Nagihan Nizam  eğitim veriyor” dedi. Kursta anatomi, fizyoloji, meslek bölgesi etiği, engelli bakım hizmetleri, kişisel bakım, engelli bakım hizmetleri, iletişim, engellilerin toplumsal yaşamı, engellilerde öz bakım, engellilerin bakımı, vücut mekaniğini koruma, pozisyon verme ve kaldırma, günlük bakım, engelliye yemek yedirme, ağır hastalık ve vefat durumu, olağan dışı durumlar, banyo gibi eğitimlerin verileceğini söyleyen Kubilay, “Çok ciddi kurslar veriliyor. Geçen yıl 375 kurs açıldı ve 7900 kursiyer açılan kurslarda eğitim aldı. Bu yıl hedefimiz 500 kurs ve 10 bin kursiyer. Bu güne kadar kurslara müracaat eden ve 31 Mart itibariyle 6 bin 500 kursiyer kayıt yaptırdı” dedi.

İŞ BULMALARI BAKIMINDAN DA ÖNEMLİ

Son 10 yılın en çok kursunun geçen yıl açıldığını söyleyen Kubilay “Bu yıl hedefimizi tutturarak bunu daha ileriye götüreceğiz ve Haziran ayına kadar açılacak kurslara kadar 10 bin kursiyere ulaşacağız” dedi. Bu kurslarda eğitim alan vatandaşların bilgi ve beceri kazandığını ve iş becerilerini daha da geliştirdiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Aynı zamanda iş bulmaları bakımından da bu kurslar önemli” dedi.

DEVRİ YAPILDI

Çerkezköy’de uzun yıllar eğitim veren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Veliköy Mahallesi’ne taşınması dolayısıyla okuldan boşalan binanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrinin 30 Mart’ta yapıldığını söyleyen Kubilay “30 Mart tarihinde devri yapılan binamızın bir katında ilçe Halk Eğitimi Merkezi, bir katında Rehberlik ve Araştırma Merkezi, bir katında da Kütüphane yer alacak. Bu konuda Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğümüze ve Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

DİREKSİYON EĞİTİMİ KURSUNU DA ZİYARET ETTİ

Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay, beraberindekilerle birlikte Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Motorlu Taşıt Direksiyon Eğitimi kursunu da ziyaret etti. Motorlu taşıt direksiyon eğitimi ve kurslarda, trafik ve çevre, ilk yardım ve araç tekniği dersleri teorik, direksiyon eğitimi dersi uygulamalı olarak yapıldığını belirten Kubilay “Bu kursumuz da diğer kurslarımız gibi önemlidir. Burada kursiyerlerimiz direksiyon kursu, trafik ve çevre ve ilk yardım kurslarını birlikte görmektedir” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı kurslara çok daha fazla vatandaşın katılmasını beklediklerini ifade eden Kubilay “Önceliğimiz eğitimdir ve eğitime çok emen veriyoruz. Gelişmişliğin göstergesi de eğitimdir” dedi. Kursla ilgili de bilgi veren Kubilay, 2 Mart’ta başlayan kursun 11 Mayıs’ta sona ereceğini söyledi. Kursa 66 kursiyerin katıldığını söyleyen Kubilay “Bu kursumuzun öğretmenliklerini Sağlık Öğretmeni Ayşen Koç, İleri Sürüş Teknikleri Öğretmeni Güray Öztürk, İletişim Öğretmeni Ahmet Erdem, Trafik Öğretmeni Abdül Palabıyık, Rehber Öğretmeni Aysel Koşar yapıyor” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10