Akay: Kübra'nın başarıları ile gurur duyuyoruz

12-15 Mart tarihleri arasında Sivas'ta düzenlenen Anadolu Yıldızları final müsabakalarında Türkiye şampiyonu olan Çerkezköylü sporcu Kübra Kepenek, Antrenörü Bilal Güzel ile birlikte Çerkezköy

Çerkezköy 2.04.2015 18:28:00 0
Akay: Kübra

“TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU”

saat 11.30’da gerçekleştirilen ziyarette Meclis üyesi Nedim Yılancı ve Güzel Spor Kulübü sporcusu Oğuz Güzel de hazır bulundu. Ziyarette konuşan Kübra Kepenek’in Antrenörü Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel “Olimpiyatlara sporcu hazırlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapılan,2014 yılında başlayıp ikincisi yapılan Anadolu Yıldızları şampiyonası bu yıl 11 branşta 81 ilden 25 bin sporcunun katılımı ile sonuçlandı. Teakwondo branşında ilimizi temsil eden sporcumuz batı illerini kapsayan Marmara grubunda birinci turda Bursa’da, ikinci tur yarı finallerinde İzmir’de birinci olarak finallere katıldı. 12-15 Mart tarihlerinde Sivas’ta yapılan final maçlarında Küpra Kepenek üç rakibini nakavt ederek toplam dört galibiyet ile Türkiye birincisi oldu. Sporcumuz 2015 yılı içersinde yapılacak olan uluslar arası müsabakalara katılma hakkı kazandı” dedi.

“AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BEKLİYORUZ”

Amaçlarının Kübra Kepenek’in önümüzdeki dönemlerde milli takıma alınması olduğunu kaydeden Güzel “Sporcumuzdan Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bekliyoruz. Belediye Başkanımızın destekleri ile birlikte sporcumuz Kübra Kepenek başarılarını sürdürmektedir. Bu nedenle başta siz Belediye Başkanımız olmak üzere Kübra’ya katkı ve destek sağlayan sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“BÜYÜK BAŞARILAR BEKLİYORUZ”

Önümüzdeki günlerde il genelinde okullar arası seçmelerin yapılacağını söyleyen Güzel “Bu müsabakalarda da Kübra Kepenek’in birinci geleceğine inanıyorum. Kübra artık Türkiye’yi aşacak bir Milli sporcudur. Bugüne kadar birçok Türkiye şampiyonlukları elde etti ve hedefimiz 4 Türkiye şampiyonluğu da kazanmak. Kübra şu ana kadar katıldığı şampiyonalarda finale kalana kadar  kilosunda 200 sporcu ile mücadele eden bir  sporcumuz. Başarılar her zaman gelecektir” diye konuştu.

“ÖRNEK BİR SPORCU”

Kübra Kepenek’in ciddi bir şekilde antrenman yaptığını ve diğer sporcuları da motive ettiğini kaydeden Güzel “Kübra Kepenek’in azimli ve başarılı bir şekilde çalışması diğer öğrencilerimizi de motive ediyor. Her biri Kübra gibi başarılı olmak için onun gibi çalışmalarını sürdürüyor. Gerek çalışmalarıyla, gerekse saygı sevgisi ile örnek bir sporcumuz olmaya devam ediyor. Amacımız Çerkezköy’ün ismini Taekwondo’da dünyada duyurmak. Bu da Kübra Kepenek’in dünya birinciliği kazanması ile olacak” dedi.

“KENDİSİ İLE GURUR DUYDUK”

12-15 Mart tarihleri arasında Sivas’ta düzenlenen Anadolu Yıldızları final müsabakalarında 33 Kilogramda Türkiye şampiyonu olan Kübra Kepenek’in başarısı ile gururlandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay “Kübra kızımızın yakaladığı başarı bizlere her zaman onur ve gurur veriyor. Kübra’nın dünya şampiyonu olacağına inancımız tam. Kendisine her zaman destek ve katkı vermeye devam edeceğiz. Bizim de amacımız ilçemizde sporun her dalının gelişmesidir ve bu yönde de çalışmalar yapıyoruz. Spora imkanlarımız dahilinde destek olmaya ve destek vermeye devam ediyoruz” dedi.

KÜÇÜK ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRDİ

Kübra gibi sporculara ve spora yaptıkları katkıların ilçede sporun daha ileriye gelmesini sağlayacağını belirten Akay “Bu nedenle ilçemizde sporun çok daha iyi yerlere gelmesi için Çerkezköy Belediyesi Gençlikspor Kulübü kurma çalışmaları başlattık. Bu spor kulübünde futbol olmayacak. Bireyser sporlar olan basketbol, voleybol, tenis, güreş, taekwondo gibi spor branşları olacak. Amacımız ilçemiz gençliğini kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve onları spora yöneltmek. Spor insanı tüm kötü alışkanlıklardan arındırır. Bu çalışmaları yaptıktan sonra da ilçemizde sağlıklı nesillerin yetişmesine de katkı sağlamış olacağız” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Türkiye şampiyonu olan Kübra Kepenek’i başarısından dolayı küçük altın ile ödüllendirdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10