Mandalı: Tek derdiniz beni ekarte etmek

Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00'da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Toplantı sonunda okunan faaliyet raporunu eleştiren AK Partili Mecli

Kapaklı 2.04.2015 18:37:00 0
Mandalı: Tek derdiniz beni ekarte etmek

MERHUM SAVCIYI RAHMETLE ANDI

Meclis Toplantı salonundaki toplantıya meclis üyeleri İrfan Demir ve Sami İkizler katılmadı. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terörist saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Başkan Mandalı, “Türkiye’nin bu tip facialarla bir daha karşılaşmamasını temenni ediyorum. Biz tek millet, tek devlet, tek bayrak altında nasıl birleştiğimizi 1923’lü yıllarda tüm dünyaya gösterdik” dedi.

İLÇE OLMANIN KAZANIMLARINI HERKES GÖRÜYOR

31 Mart günü Kapaklı’nın ilçe oluşunun birinci yıl dönümünü kutladıklarını kaydeden Başkan Mandalı, “Belediye personelimiz ve birim amirlerimiz ile birlikte ilçe olmanın gururunu bir kez daha yaşadık. İlçe olmanın ne kadar büyük kazanımları olduğunu tüm vatandaşlarımız görüyor. Kaymakamlık geldi, emniyet geldi. Hayal dahi edilemeyecek daha birçok hizmet geldi ve gelmeye de devam edecek” ifadelerini kullandı.

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 36 AY HİZMET ALIMI YAPACAK

Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hizmet alımı için 36 ay süreli ihaleye çıkma talebi oy birliği ile kabul edildi. Belediyede boş kadroda yapılan değişikliğin de oy birliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Yazı İşleri Müdürlüğü’nün ‘ödüllendirme’ konulu yazısı görüşüldü.  

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

İlçede çeşitli alanlarda ilçe ve il bazında dereceye girerek başarılı olan öğrencilerin ödüllendirilmesi için yetki isteyen Başkan Mandalı, “Spor, halk oyunları ve satranç gibi alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullarımızı ya da öğrencilerimizi ödüllendirebilmek amacıyla sizlerden yetki istiyorum” dedi. Başkan Mandalı’nın ödüllendirme konusunda yetkilendirilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

MASRAFLAR BELEDİYEYE AİT

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Yapı Kullanma İzin Belgesi konulu yazısı da görüşülmek üzere Bütçe ve Tarife Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Bulgaristan’ın Kameno şehrinde düzenlenecek olan 4. Geleneksel Folklor Festivali’ne katılacak olan okullara destek konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlçede eğitim öğretim veren iki okuldan toplam 60 kişilik grubun yol ve konaklama masraflarının belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi. 

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

Toplantı seçimlerle devam etti. İlk olarak Encümen üyeleri seçimi yapıldı.  İrfan Mandalı Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran’ı önerirken, AK Parti grubu ise İbrahim Aktürk ve Ufuk Bayraktar’ı önerdi. Yapılan gizli oylama sonucunda AK Parti grubundan önerilen İbrahim Aktürk ve Ufuk Bayraktar 9 oy alırken, 15’er oy alan Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran Encümen üyeliklerine seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine de Halil İbrahim Erkan, İlhan Çetinkaya, Kemal Kenar, Salih Bezgin ve Mahir Aras seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na İbrahim Aktürk, Sevgi Aksoy, Bakser Öztürk, Ersin Yavuz ve Erol Özkan seçilirken, Tarife Komisyonu’na ise Ender Dubaz, Nalan Çiçek, Yılmaz Saç, Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk seçildi.

BİRÇOK PROBLEM VAR

Seçimler sonunda faaliyet raporu ve denetim komisyonu raporu okundu. Mecliste okunan Faaliyet Raporu hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Salih Bezgin, “Faaliyet Raporu yetersiz. Son bir yıldır yapılan çalışmalarla ilgili faaliyet raporunu okudunuz. Sosyal Belediyecilik anlamında belki bir şeyler yapılmış olabilir. Fakat Kapaklı’da şu an elle tutulur gözle görülür hiçbir şey yapılmadı. Trafik sorunu hala devam ediyor. Şehrin görünümü deseniz içler acısı halde. Kapaklı’da bir şeyler düzelene kadar biz muhalefet olmaya devam edeceğiz” dedi.

TEK DERDİNİZ İRFAN MANDALI’YI EKARTE ETMEK

Salih Bezgin’in iş olsun diye konuştuğunu belirten Başkan Mandalı ise “Tek derdiniz İrfan Mandalı’yı ekarte edebilmek. Büyükşehir yasası ile beraber sizlerin şikayetçi olduğunu ve değişmesini istediğiniz yerlerin tamamı Büyükşehir sorumluluğuna geçti. Saydıklarınızın Kapaklı Belediyesi ile alakası yok” diye konuştu.2014 yılı faaliyet raporu AK Parti grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10