İnovasyon Atölye Çalışması Projesi tanıtıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile düzenlenen "İnovasyon Atölye Çalışması" projesinin tanıtımı apıldı.

Çerkezköy 2.04.2015 18:40:00 0
İnovasyon Atölye Çalışması Projesi tanıtıldı

CİDDİ GELİŞMELER DE YAŞANDI

Dün saat 09.00’da düzenlenen programda konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, ülkemizde İnovasyon anlayışının gelişimi konusunda birçok açıklama yapıldığını fakat herhangi bir gelişme kaydedilemediğini belirtti. İnovasyon konusunda bir yerlere gelebilmek için öncelikle bu eğitim programının düzenlenmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen İnce “Türkiye’de İnovasyon alanında ciddi gelişmeler de yaşandı” dedi.

5 GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

KOZA adlı bir firmanın Avrupa İnovasyon Ödülü’ne layık görüldüğünü belirten İnce eğitimlerin ardından bölgedeki firmalara bu alanda da yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. İnce, fabrikalardaki üretimin aksamaması için 5 günlük bir eğitim programı düzenlediklerini belirtti.

İNOVASYONUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan da firmaların hedeflerine ulaşmasında inovasyonun önemine dikkat çekti. Bu konunun bölgede de masaya yatırılması gerektiğini belirten Özdoğan “İnovasyon konusunda herkes fikir sahibi fakat konuşmaktan öteye gidilemedi” dedi. Özdoğan, inovasyon uygulaması yerine getirilemezse, sektör öne çıkarılamazsa ülkemizin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlanamayacağını dile getirdi.

KOLLARI SIVADIK

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de “İnovasyon konusu Türkiye’nin birçok yerinde konuşuluyor. Fakat hala harekete geçilemedi” dedi. Trakya’nın bu gitmekte olan trendde yerini alması için kolları sıvadıklarını söyleyen Şahin, birçok Avrupa ülkesinin bu alanda yol aldığını, dolayısıyla hemen harekete geçmek istediklerini belirtti. Şahin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların köklü ve kurumsal firmalar olduğunu belirterek “Bu yüzden uygulamaya Çerkezköy OSB’den başlamak istedik” dedi.

ALTYAPISI NİTELİĞİNDE

Trakya Kalkınma Ajansı olarak, firmaların Ar-Ge birimlerinde çalışanların yeni fikirlerini ortaya çıkarmak amacıyla bir proje başlattıklarını söyleyen Şahin, bu eğitim programının o projenin altyapısı niteliğinde olduğunu belirtti. Tanıtımın ardından İnovasyon Atölyesi çalışmalarına başladı. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Salih Keskin, katılımcılara “İnovasyon ve Atölye Uygulamaları” konulu sunum yaptı. İnovasyon Atölyesi’nin, bu iki günlük eğitimin ardından çalışmalarına 7 Nisan’da Türk Patent Enstitüsü Uzmanı Hakan Bayram’ın “Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi, Tescil-Hukuk İşlemleri” konulu eğitimi ile devam edeceği belirtildi.

16 NİSAN’DA SONA ERECEK

Çalışma programının, 15-16 Nisan tarihlerinde İzmir Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Selçuk Karaata’nın “İnovasyon ve Getirdiği Çözümler” konulu eğitimi ile sona ereceği dile getirildi. Dün saat 09.00’da bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları temsilcilerine yönelik düzenlenen tanıtım programına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Trakya Kalkınma Ajansı Planlama Programlama Koordinasyon Birimi Başkanı Mehmet Karaman, ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Gökhan İnce ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bazı firmaların temsilcileri katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10