Türk Metal'de başkan değişmedi

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı cumartesi günü saat 10.00'da Güneşler Otel'de yapıldı.

Çerkezköy 5.04.2015 18:39:00 0
Türk Metal

11. GENEL KURUL YAPILDI

Genel kurula katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendika üyeleri tarafından genel kurulun yapılacağı otel önünde coşkulu bir şekilde karşılandı. Genel kurul öncesi kurban kesimi yapılması planlanırken, Pavlak’ın kurbanı azat etmesi sonucu kurban kesimi yapılmadı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “İşçilerin aileleriyle birlikte çalıştıkları işyerlerinde rahat olmaları ve ekonomik yönden de beklentilerinin yerinde olmaları bizlerin mutluluğudur” dedi.

EKONOMİNİN ÜRETİM LOKOMOTİFİYİZ

Sosyal sendikacılık anlayışını benimsediklerini ifade eden Koçak, çalışanların her yönden rahat ve mutlu olmalarını arzuladıklarını söyledi. Türk Metal işçileri olarak onurlu ve gururlu olduklarını ifade eden Koçak “Bizler ekonominin üretim lokomotifiyiz” dedi. Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da “Sendikacılığa Çerkezköy’de başladım. 12 yıl Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanlığı yaptım” dedi.

ÇERKEZKÖY’DE ÇİÇEK AÇTIM

Yaşamanın bir ağaç, bir çiçek gibi olduğunu söyleyen Kavlak “Ben Çerkezköy’de çiçek açtım. Her şeyi burada öğrendim” dedi. Çerkezköy’de yeniden doğduğunu söyleyen Kavlak “Çerkezköy’ün emekçisi bu salonlara sığmaz. Çerkezköy Türkiye’nin en üretken emekçilerine sahip yer” dedi.

BİR DAHA AYRILAMIYORSUNUZ

Gönlünde her emekçinin yerinin farklı olduğunu dile getiren Pevrul Kavlak, “Burası insanı mıknatıs gibi çekiyor. Bir daha ayrılamıyorsunuz” dedi. Çerkezköy’de doğduğunu ifade eden Kavlak, ömrünün kalanını da Çerkezköy’de geçireceğini söyledi. 5 yıl önce Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olduğunu anımsatan Pevrul Kavlak, beş yıl önce 100 bin olan üye sayısının 180 bine yükseldiğini belirterek “Çok çalıştık ve çok mücadele ettik. Bugün 180 bin kişi olarak Türkiye’nin en büyük sendikası ve ailesi olduk” dedi.

HAKKINIZI ALDIK

Çok zor şartlar altında sınavdan geçtiklerini, fakat hiçbir zaman geri adım atmadıklarını söyleyen Kavlak, hep kazanmak için mücadele ettiklerini belirtti. Üyelerin başını öne eğdirmediklerini ifade eden Kavlak “Son yapılan toplu iş sözleşmesinde de ilk kez bu sözleşmeye bir madde eklettirdik. Bu da 300 TL’lik erzak yardımıydı. Bu sizlerin hakkıydı ve hakkınızı aldık” dedi.

BİR DAHA ÖNÜMÜZE GETİRİRLERSE DEPREM OLUR

Kazanılmış haklara kimsenin dokunamayacağını söyleyen Kavlak “Uzatılan elleri tek tek kırarız. İşçi sınıfının örgütlü gücünden başka büyük bir güç yoktur” dedi. Bir süre sonra seçimlerin yapılacağını söyleyen Kavlak “Sizin gücünüzden korkanlar sizden medet umacak. Dik durun” dedi. Kıdem tazminatları konusunda da konuşan Kavlak “Bizim dik duruşumuz sayesinde kıdem tazminatlarına dokunamadılar” dedi. Bir daha bu konuyu önlerine getirirlerse Türkiye’de çok büyük depremin olacağını dile getiren Kavlak “Örgütlenmenin en hızlı yaşandığı yer, Bursa, Gebze ve Trakya’da da ilk sırada Çerkezköy’dür. Örgütleyeceğimiz daha çok işçimiz var” dedi.

ÜYELERİN ÇOCUKLARI ÜCRETSİZ OKUYACAK

İşi olmayanlara iş ve aş sağladıklarını ifade eden Kavlak “Ülkemizde en çok üretenler bizleriz” dedi. Sendika olarak üniversite kurma yönünde de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Pevrul Kavlak “Sendika olarak birçok yatırımımız var. Atıl kalmış yerlerimizi de harekete geçirdik” dedi. Üniversite kurma çalışmalarına başladıklarını söyleyen Kavlak, bu konuda bakanlığa da gerekli müracaatı yaptıklarını ifade etti. Eylül ayında üniversite inşaatına başlayacaklarını söyleyen Kavlak “Burada tüm üyelerimizin çocukları ücretsiz okuyacak” dedi.

KALICI HİZMETLER BIRAKMAK İSTİYORUZ

Sosyal sendikacılıkta çıtayı yükselttiklerini dile getiren Kavlak “Beş yıl önce zenginliği kağıt üzerinde olan bir sendikaydık. Şimdi ise yatırımlarıyla zengin bir sendikayız” dedi. Hizmet adına ne varsa yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Kavlak, Çerkezköy’e de kalıcı hizmetler bırakmak istediklerini belirtti. Çerkezköy’e huzurevi yaptıklarını, fakat rağbet görmediğini anımsatan Kavlak “Bir okul ile anlaştık. 150 öğrencimize burs verelim ücretsiz okusun dedik, olmadı” dedi. Binanın 2 bloğunu belediyeye devretme konusunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşme yapacaklarını söyleyen Kavlak, binanın geri kalanını da öğrenci yurdu yapmak istediklerini belirtti.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Kavlak’ın konuşmasının ardından divan heyeti oluşturulurken, Divan Başkanlığına Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Başkan Vekilliğine Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, katip üyeliklere de Gamze Mahsun ve Ahmet Kenar getirildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da işçiliğin ve sendikacılığın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini ifade etti.

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Tekirdağ’ın büyükşehir olduğunu belirten Albayrak “Büyükşehir olalı bir yıl geçti, yaptığımız ve yapamadığımız işler oldu. Eleştiriler aldık, uyarıldık. Tüm uyarı ve eleştirileri de dikkate alıyoruz” dedi. Çok güzel hizmetler yapacaklarını dile getiren Başkan Albayrak “Bizler sizlere hizmet için yola çıktık. Görev süremiz içerisinde göreceksiniz çok güzel işlere imza atılacak” dedi.

ÜRETİMİ ARTIRMAK İŞBİRLİĞİ İLE MÜMKÜN OLUR

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından genel başkan Pevrul Kavlak’a plaket verilmesinin ardından genel kurul Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın konuşması ile devam etti. Emekçilerin emeklerinin daha iyi olacağına inandığını belirten Çoban, kongrenin de hayırlı olmasını temenni etti. Kongrede konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker “Bizler Kobi’ler olarak biraz sendikalara karşı duruyoruz. Ama Sendikacılığın faydalar getireceğini biliriz” dedi. Şirketlerin sağlıklı büyümeyi ve istihdamı artırmaları gerektiğini söyleyen Ülker, üretimin artırılmasının güzel bir işbirliğiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

YÜKSEKOKUL KURUN, BİZ DE DESTEK VERELİM

Şirketler olarak vasıfsız ve vasıflı işçi bulmakta zorlandıklarını söyleyen Ülker “Kalifiye işçi için eğitimler düzenleyin” dedi. Ülker, sendika olarak burada metal iş kolunda bir yüksekokul yapılırsa kendilerinin de destek vereceğini ifade etti.  Bir zamanlar Metal Çocuk Kulübü üyesi olan ve şu an Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gören Berkcan Akbaba da, Türk Metal camiasının öven bir konuşma yaptı.

KOÇAK YENİDEN BAŞKAN

Faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve denetim kurulu raporlarının okunarak kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlere mevcut başkan Murat Koçak’ın tek listesi ile gidildi. 250 delegenin tamamının oyunu alan Koçak, 4.kez başkanlığa seçildi. Murat Koçak başkanlığındaki yönetimde Melek Tarak (Şube Sekreteri), Yılmaz İnce (Mali Sekreter), Murat Kırıl (Şube Teşkilatlanma Sekreteri), Caner Alözcan (Şube Eğitim Sekreteri) yer aldı.

DENETLEME KURULU ÜYELERİ DE SEÇİLDİ

Denetleme kurulu üyeliklerine Ahmet Ceylan, Bülent Cengiz ve Birol Gül seçilirken, Disiplin Kurulu Üyeliklerine de Elbey Eryılmaz, Nuray Anaz ve Özcan Güler seçildi. Üst Kurul Delegeliklerine de, Murat Koçak, Melek Tarak, Yılmaz İnce, Murat Kırıl, Caner Alözcan, Mücahit Akdeniz, Ahmet Yasin Çetin, Mustafa Özkılıç, Hakan Mandacı, Mustafa Dural, Levent Çakır, Turgay Üstünol, Hasan Hüseyin Demirezen, Naibe Ayçiçek, Veli Bal, Turgay Çelik, Rıdvan Şen ve Nedret Elmacı seçildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

11. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çakıllı Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Tekirdağ Vali eski yardımcısı ve Çerkezköy Eski Kaymakamı Abdullah Durualp, MHP Tekirdağ eski Milletvekili Kemalettin Nalcı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Genel Sekreter Yücel Yücel, Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkuçak, TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Bolat, AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayları Ayşe Doğan, Ersin Danış, Ömer Karadeniz, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin yetkili olduğu fabrikaların genel müdürleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, ÇTSO kurucu Başkanı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10