Kaymakam Gürbüz'den rehabilitasyon merkezi müjdesi

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz 2015 yılında Kapaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursları ziyaret etti.

Kapaklı 5.04.2015 18:45:00 0
Kaymakam Gürbüz

KURSLARI ZİYARET ETTİ

Önceki gün İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel ile birlikte Kaymakam Gürbüz, ilk olarak Kapaklı Anadolu Lisesi’ne giderek hasta ve yaşlı hizmetleri engelli bakımı kursunu ziyaret etti. Burada kurs hocası Seher Sümeyye Şeker’den bilgiler alan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz “Engelli Bakım kursumuz üç haftadır devam ediyor. Kursun sonunda kursiyerlerimiz milli eğitim bakanlığı onaylı sertifikalar alarak hastanelerde iş bulabilecekler” dedi.

ENGELLİLERİMİZ TOPLUMA ÇIKAMIYORDU

765 TL bakım aylığı alanların adres değişikliği yapmadan Kaymakamlığa gelip bilgi vermelerini isteyen Gürbüz “Adres değişikliğini bildirmezlerse o işler 3 ayı buluyor. Türkiye genelinde işyerleri olarak yüzde 3 engelli çalıştırma konusunda biraz isteksiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hükümetimiz engelli vatandaşlarımıza birçok olanaklar sağladı. İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın akülü yada manuel tekerlekli sandalyesi karşılanıyor. 20-25 yıl önce engelli bir çocuğu olan aileler çocuklarını topluma çıkaramıyordu. Engelli çocuklar odalarına saklanıyorlardı. Engellilerimizi sosyal ortama sokmak istiyorsak özel sektörlerin kamu kurumları kadar destek vermesi gerekiyor” diye konuştu. Kursiyerler ile yakından ilgilenen Kaymakam Gürbüz, kurs öğrencisi görme engelli Mukaddes Siner’in söylediği “ Senden Başkasına Gönül veremem şarkısı” ile duygulandı.

“REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPILACAK”

Kapaklı Anadolu Lisesi’nden ayrıldıktan sonra Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi’ne geçen Kaymakam Gürbüz burada da devam eden 384 saatlik Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursunu ziyaret etti. Canan Köstekçi ve Erdoğan Özkan’ın verdiği kurs hakkında detaylı bilgiler alan Gürbüz, kursiyerlerin “Kapaklı’ya huzurevi açılması mümkün mü” sorusuna da cevap verdi. Kapaklı’nın huzurevi, kadın sığınma evi ihtiyacı olduğunu belirten Gürbüz “Nüfusu 50 binden yukarı olan yerlerde belediyelerin bunları yapma zorunluluğu var. Karaağaç’ta Yurtkur’un yanında bulunan ve eskiden çocuk esirgeme yurdu olarak kullanılan alana rehabilitasyon merkezi yapılması planlanıyor. O binanın çok ciddi bir şekilde güçlendirilmesi gerekiyor. 1-2 yıl içersinde de bu binanın hayata geçirilmesi bekleniyor” dedi.

“EŞİME MEKTUP YAZMAK İSTİYORUM”

Programda daha sonra Kaymakam Gürbüz, 1.Kademe Okuma yazma kursunu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. 57 yaşında okuma yazma öğrenen kursiyer Kezban Keleş ile yakından ilgilenen Gürbüz, okumanın yaşı olmadığını kaydetti. 57 yaşında okuma yazma öğrendiği için mutlu olduğunu kaydeden Keleş “Bu yaşıma kadar otobüse bindiğimde, herhangi bir yere gittiğimde okuma yazma bilmediğim için eksiklik hissediyordum. Ayağımda sorun olduğu için eşim beni her gün kursa getirdi ve götürdü. Hocalarımızın sayesinde okumayı öğrendim. Okumanın çok büyük bir duygu olduğunu öğrendim. Şimdi tek hedefim beni kursa getirip götüren eşime mektup yazmak istiyorum” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10