Kaymakam Gürbüz'den Karaağaç'a ziyaret

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, önceki gün Karaağaç Mahallesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu

Kapaklı 5.04.2015 18:55:00 0
Kaymakam Gürbüz

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Kaymakam Gürbüz önceki günkü ziyaretleri kapsamında ilk olarak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan ve Fatih Mahallesi Muhtarı Metin Yurteri ile birlikte 1997 yılında Elazığ’da şehit düşen Şehit Jandarma Er Alparslan Kaya’nın ailesini ziyaret etti.

ONLAR OLMASAYDI BİZLER DE OLMAZDIK

Şehidin annesi Fikriye Kaya, babası Kadim Kaya ve abisi Yıldıray Kaya ile görüşen Kaymakam Gürbüz, “Şehidimizin anne babası bizim de anne babamızdır” dedi. Bu ülkenin şehitler sayesinde yüceldiğini söyleyen Gürbüz “Onlar olmasaydı bizler de olamazdık” diye konuştu. Kaymakam Gürbüz, şehit abisi Yıldıray Kaya’nın 9 yaşındaki kızı Rabia ile de yakından ilgilendi.

EĞER İSTERSE O DA BU HAKTAN FAYDALANABİLİR

Jandarma Er Alparslan Kaya’nın abisi Yıldıray Kaya’ya devlet tarafından memuriyet hakkı tanındığını, şehidin abisinin Tekirdağ Valiliği’nde görev yaptığını belirten Gürbüz, kendisinin evine daha yakın bir yerde görev alabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Kaymakam Gürbüz, şehidin bir erkek kardeşi daha olduğunu öğrenince, devletin her şehidin iki kardeşine memuriyet hakkı tanıdığını, eğer isterse onun da bu haktan faydalanabileceğini söyledi.

İNŞAATTA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Şehit ailesi de Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Ne zaman ihtiyacımız olsa devletimiz hep yardımımıza koştu” dedi. Ziyarette İlçe Müftüsü İsa Aktaş Kuran-ı Kerim okudu. Gürbüz ve beraberindekiler, şehit ailesi ziyaretinin ardından Karaağaç Erkek Öğrenci Yurdu İnşaatında incelemelerde bulundu. Gürbüz, inşaatın yapım işlerinden sorumlu Musa Doğruer ve Uğur Ünver’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burasının tamamen hayırsever vatandaşların destekleri ile yapıldığını belirten Gürbüz, binanın en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılmasını temenni etti.

MALİYETİ 2 MİLYON TL

Musa Doğruer de, Karaağaç Erkek Öğrenci Yurdu’nun inşaat maliyetinin 2 milyon TL olduğunu ifade etti. Yurdu 2014-2015 eğitim öğretim dönemine yetiştirmek istediklerini fakat bazı imkansızlıklar nedeniyle nasip olmadığını ifade eden Doğruer, inşaatın 2015-2016 dönemine yetişeceğini belirtti. Karaağaç Mahallesi’ndeki Osmanlı döneminden kalma tarihi camiyi de ziyaret eden Gürbüz, vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar, Kaymakam Gürbüz’den tarihi caminin restore edilmesi için destek isterken, Gürbüz de caminin mimarisine hayran kaldığını ifade etti. Konuyla ilgili gerekli yerlerle görüşeceğini belirten Gürbüz, çalışmaların bu tarihi caminin restore edilmesine vesile olmasını temenni etti. Kaymakam Gürbüz, Tokatlılar Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10