Yeraltı kapalı otoparkı özel garaj mı?

Çerkezköy Belediyesi'nin yaklaşık 3 yıl önce Atatürk ve Öztrak Caddeleri'ndeki trafik sorununu gidermek için Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yarımoğlu Sokak ve Rüya Sokak'taki park alanı a

Çerkezköy 6.04.2015 18:55:00 0
Yeraltı kapalı otoparkı özel garaj mı?

Buraya araçlarını bırakan bazı sürücüler aylarca uğramazken, araçların üzeri tozla kaplanmış şekilde kaderine terk edilmiş olarak duruyor. Burayı bazı araç sahipleri özel garaj gibi kullanıyor.

ÖZEL GARAJ OLARAK KULLANILIYOR

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce 1 milyon 117 bin TL sözleşme bedeli ile müteahhit firma BMA İnşaat’a yaptırılan yeraltı otoparkı ile Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amaçlanmıştı. Ancak Yer Altı Kapalı Oto Parkı’na park halinde bırakılan araçlar neredeyse tozla kaplanmış şekilde bekliyor. Kaderine terk edilmiş olan araçlar burada trafiğe çıkacakları günü bekliyor.

VATANDAŞLAR ÇEKİ DÜZEN VERİLMESİNİ İSTİYOR

Yeraltı Kapalı Otoparkı’na ücretsiz olarak giriş çıkış yapılabiliyor. Personel eksikliği nedeniyle  bir süre hizmet verilemeyen otopark için daha sonra belediye tarafından güvenlik elemanları görevlendirilirken, buna rağmen otopark pek rağbet görmedi. Sonra güvenlik elemanlarının alınmasıyla güvenliksiz kalan yer altı kapalı otoparkına LPG’li araçlarında park etmesi nedeniyle vatandaşlar buraya rağbet göstermedi.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Çevrede oturan vatandaşlar buraya LPG’li araçların bırakılmasının çok tehlikeli olduğunu ve olası bir durumda buranın havaya uçması ile çevrenin büyük bir bölümünün zarar göreceği endişesi içinde olduklarını belirtti. Kısa zaman içinde buranın düzene sokulup güvenlik elemanları görevlendirilerek düzgün hizmet verilmesinin sağlanmasını isteyen vatandaşlar, “Bazı araç sürücüleri burayı ardiye  yada özel garajı gibi kullanıyor. Buraya artık çeki düzen verilmesi gerekiyor” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10