4. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu sona erdi

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda başlayan 4. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu'un ikinci günü Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde, son günü ise Tıbbi Ci

Tekirdağ 8.04.2015 12:33:00 0
4. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu sona erdi

CİHAZ KURULUMLARI YAPILDI

Sempozyumun ikinci gününe Nüve Bölge Bayisi İndem A.Ş. temsilcileri ile uygulamalı eğitim için büyük bir titizlikle cihaz kurulumları yapıldı. Nüve A.Ş. Ar-Ge Müdürü Yusuf Çetinkaya sertifikalı eğitimi gerçekleştirdikten sonra geleceğin mühendisleriyle izlenilmesi gereken adımlardan bahsetti ve soruları cevapladı. Öğleden sonraki oturum Siemed Tıbbi Sistemler’in Teknik Servis Müdür Yardımcısı Burak Dede ile Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Hakkı Gökhan Yararbaş’ın sunumu ile başladı.

İNOVASYONLARDAN BAHSETTİ

Sempozyumun üçüncü gününde ise NKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Betül Taşdelen tarafından bölümü tanıtan sunum yapıldı. Yeditepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ertaş, Biyomedikal Mühendisliği eğitimindeki inovasyonlardan bahsetti. Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bakanı Danışmanı Metin Genç sunum yaptı. Marmara Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Nilhan Kayahan-Apohan Doku Mühendisliğinde Kullanılan Nanofiber Yapı İskeleleri hakkındaki bilimsel araştırmalarını anlatarak bu araştırmalarda yardımcı olan takım arkadaşlarına teşekkür etti. Güney A.Ş. Genel Müdürü Dr. A. Barış Haznedaroğlu da implant sektöründeki Biyomedikal Mühendisliği’nin yerini somut bir şekilde ifade etti.

ÖDÜL VERİLDİ

Öğrenci Poster Bildirisi için 3 farklı üniversiteden akademisyenler ve 3 farklı firma temsilcileri jüriyi oluşturdu. Yapılan oylamalar neticesinde Biyomedikal Mühendisliği’nde Yenilikler adlı Öğrenci Poster Bildiri Yarışması’nda 2 postere ikincilik ödülü verildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10