Seçime 21 parti katılacak

Seçime girme yeterliliği olan 31 siyasi partiden 20'si, milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. 10 siyasi parti YSK'ya liste bildirmedi, BBP ise Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceÄ?

8.04.2015 12:43:00 0
Seçime 21 parti katılacak

ADAY LİSTELEREİ SUNULDU

YSK'ya AK Parti, CHP, MHP, HDP, Hak ve Adalet Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Komünist Parti, DSP, Doğru Yol Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Millet Partisi, Demokrat Parti, Liberal Demokrat Parti, Vatan Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Merkez Parti, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Yurt Partisi aday listesi sundu.  Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceğinden, oy pusulasında yer almayacak. Listelerini getirmeyen siyasi partiler nedeniyle 31 parti arasında çekilen kura sonucu belirlenen oy pusulası da değişecek.

MÜEZZİNOĞLU BURSA’DAN ADAY

AK Parti’ni aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. 2011’de Edirne’den AK Parti Milletvekilliğine seçilen ve son dönemde de Sağlık Bakanı olarak görev yapan Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere Bursa’dan 1. Sıra milletvekili adayı olarak katılacak. AK Parti Edirne’de de seçimlere Şemsettin Emir, Fatma Aksal ve Mustafa Okur ile katılacak. Kırklareli’nde de AK Parti aday listesinde ilk sırada Hamdi Irmak yer aldı. Aday listesinde ikici sırada Volkan Göç yer alırken, üçüncü sırada da Aytaç Aksoy yer aldı.

MHP’NİN EDİRNE VE KIRKLARELİ ADAYLARI

Tekirdağ adaylarını Bülent Belen, Hakan Özgül, Kamil Günay, Arif Yalçın, İsmet Fıçıcı ve Muhammer Varol olarak belirleyen Milliyetçi Hareket Partisi Edirne’de de seçimlere Gürsel Şimşek ve Şennur Yıldırım ile katılacak. MHP’nin Kırklareli Milletvekili aday sıralamasında da Derya Bulut, Aydın Çetiner ve Göksel Okumuş yer aldı.

CHP’NİN ADAYLARI

CHP de Edirne’de Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan ve Gürkan Güneser, Kırklareli’nde de Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu ve Mehmet Tuna ile seçimlere girecek.

DSP’NİN ADAYLARI

Demokratik Sol Parti’nin de Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli adayları belli oldu. Tekirdağ’da Seyfi Ergül, Cenab Ersöz, Ozan Kural, Elvan Özbilge, Fatih Günindi ve Taner Özeri ile seçimlere katılacak olan DSP, Edirne’de Hüseyin Dertop, Remzi Işıktan, Serdar Hakver ile, Kırklareli’nde de Güray Topaç, Mehmet Altınay ve Orhan Altın ile seçimlere katılacak.

LDP’NİN ADAYLARI

Liberal Demokrat Parti de milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti. LDP’nin Edirne Milletvekili aday listesinde Olcay Karaman, Üçay Çabalar ve Müge İlgen yer alırken, Tekirdağ Milletvekili aday listesinde de Volkan Baylan, Mehmet Hayri Cüneydi, Ahmet Ulu, Perver Aslan, Serdar Ügey, Hülya Kaya Baylan yer aldı. LDP, Kırklareli’nde de seçimlere Güldenge Düzelt, Ayhan Çalışkan, Nuray Gülmez ile katılacak.

TRAKYA’DA 4 KADIN ADAY

Aday listesinin sunan 21 parti arasında yer alan Vatan Partisi de Tekirdağ’da seçimlere Aynur Çalım, Bahadır Berk, Sabriye Aydın, Hasan Oruk, Mehmet Ali Esmer ve Yavuz Akalın ile katılacak. Vatan Partisi’nin Edirne Milletvekili adayları Sedat Saygı, Koray İlergin ve Şükrü Özen olurken, Kırklareli Milletvekili adayları da Nuriye Üstündağ, Onur Harani ve Nevriye Demirkan oldu.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ’NİN ADAYLARI

Bağımsız Türkiye Partisi de Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli milletvekili adaylarını belirledi. BTP Tekirdağ’da seçimlere Ahmet Şeniz, İlyas Sabancı, Hüseyin Güler, Ayfer Aydoğan, Nermin Güler ve Adem Ağbal ile katılacak. BTP’nin Edirne Milletvekili adayları Osman Asanoğlu, Ahmet Kadir Aktacir ve Gülsün Aydın olurken, Kırklareli milletvekili adayları da Halit Elifbaş, Kamil Asanoğlu ve Asım Erek oldu.

DEMOKRAT PARTİ’NİN TEKİRDAĞ ADAYLARI

Demokrat Parti’nin de Tekirdağ Milletvekili Aday Listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na sunuldu. Demokrat Parti Tekirdağ Milletvekili Aday sıralaması şöyle: 1-Muhtar Mahramlı, 2-Belda Gürler, 3-Hayrettin Turlin, 4-Nazmi Dinar, 5-Fevzi Tezcan, 6-Firdevs Şişmanoğlu.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10