Öğe, tehdit iddialarına cevap verdi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, kendisinin bir gazeteciyi arayarak tehdit ettiği yönündeki iddialara cevap verdi.

Çerkezköy 9.04.2015 18:54:00 0
Öğe, tehdit iddialarına cevap verdi

“ON BAŞKANI DA DAVET ETTİK”

Dün saat 14.30’da yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Öğe, önceki hafta geçmişten bugüne ilçe teşkilatı buluşması adı altında bir yemek organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bu yemek programında partide emeği geçen ve partide hala üyeliği devam eden parti mensuplarına teşekkür etmek için bir araya gelmek istedik. Programda bu zamana kadar görev yapmış ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına ve 13 yıl boyunca bu partide kadın kolları başkanlığı yapmış Nuran Yeşil’e plaket verdik. Yemeğe bu güne kadar gençlik kolları görevini yerine getiren 10 başkanı da davet ettik” dedi.

HİÇBİRİ İLE KİŞİSEL PROBLEMİMİZ YOK

Bazı gazetelerde, gençlik kolları başkanlarına plaket verilmediğinin yazıldığını ifade eden Öğe “Oraya biz on tane başkanı davet ettik. Plaket verilmemesinde bir sebep yoktur. Programda gençlik kolları ile fotoğraf çektirecektik. Burada kesinlikle bir kasıt yoktur. Bu yemek programından başka şeyler çıkaranlar oldu. Burada yemek programı hedefine ulaştı. Teşkilata hizmet etmiş görev almış herkes memnun kaldı. Gençlik kolları başkanları bu partinin mensuplarıdır ve hepsini seviyoruz. Hiçbiri ile herhangi bir kişisel bir problemimiz yok” dedi.

“KLAVYE GAZETECİLERİNE CEVAP VERME İHTİYACI DUYMUYORUZ”   

Öğe “Haftalık yayın yapan bir gazetede, bu habere konu olarak benim gazete sahibini arayarak tehditler savurduğum yazıldı. Bu konuyu çok daha fazla dillendirmek istemiyorum. Bununla ilgili hukuki süreci başlattık. Onun ifade ettiği gazetede “ Yazdırmam” kelimesi kesinlikle iftira ve yalandır. Bizi herkes biliyor. Bir gazeteyi arayıp tehdit edecek kişiliğimiz ve yapımız da yok. Bu konuyla ilgili gerekli işlemleri avukatlarımız yapıyorlar. Konuyla alakalı klavye gazetecilerine cevap verme ihtiyacı da duymuyoruz” diye konuştu.

“KENDİSİNİ MUHATAP ALMIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Öztürk’e de tepki gösteren Öğe “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı hakkında şimdiye kadar kendisine yönelik hiçbir açıklamada bulunmadım. Bizi hedef alan Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirdiğimiz konularda bazı açıklamalarda bulunmuş. Bizler bu eleştirilerimizi hizmet makamı olan belediye başkanına yaptık. CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’ü bu konu ile alakalı muhatap almıyoruz. Kendisi hizmet makamı değildir. Bize cevap vereceğine çıksın halkın ihtiyaçlarına çare bulsun ve onların sorduklarına cevap versin. Bizim sorularımızın muhatabı belediye başkanıdır” dedi.

“GÜRSEL TEKİN’İ DİNLESİN”

Kendisi ile ilgili açıklama yapan Birol Öztürk’e cevap vermeyeceğini kaydeden Öğe  Bizi buradan eleştireceğine gitsin Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin’in açıklamalarını dinlesin. ‘8 Haziran’da gelip bütün gazeteleri kapatacağım’ diyen Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin’dir” dedi.

“BİZE LAF YETİŞTİRSİNLER DİYE ELEŞTİRİDE BULUNMADIK”

Göreve geldikten sonra nezaket için Çerkezköy Belediyesi’ni ve CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ettiklerini ifade eden Öğe “O süreçten sonra belediyenin ve ilçe teşkilatının bir yıllık çalışmaları hakkında beyanda bulunmadık. Sadece bir yılı doldurdukları 30 Mart tarihini bekledik. Yaptığımız açıklamaların olumlu olacağını düşündük. Kendilerine bütçe ile açıklamada bulunduk. Çerkezköy Belediyesi makamı, personelinin bizim eleştirilerimize cevap verme yerine icraat içinde olmalarını umut ederdik. Belediye Başkanı Vahap Akay benim açıklamalarıma “Şaşırdım ve anlamadım” demiş. Anlamadıysa ben kendisine tekrar anlatırım. Bizim eleştirdiğim konular gayet açıktır. Bizler yeri geldiği zaman belediyenin yapamadığı işleri eleştirmeye devam edeceğiz. Partide oturup beklemeyeceğiz. Biz yapıcı olsun diye eleştiri yaptık, bize laf yetiştirsinler diye eleştiride bulunmadık” dedi.

“SEÇİM SÜRECİNE GİRDİK”

Seçim sürecine girdiklerini kaydeden Öğe “Birol Öztürk’e cevap verecek ve kendisine ayırabileceğimiz vaktimiz yok. Çalışmamız lazım. Bununla ilgili seçim çalışmalarını yoğunlaştırdık. Adaylarımız ile seçimlere kadar kapı kapı dolaşacağız ve vatandaşlarımızın dertlerini dinleyeceğiz” dedi.

“HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIM”

Basın mensuplarının CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’ün kendisi için “Özgür olması gereken medyanın kalemine hükmedip egemenlik hakkındı elinden almaya çalışmak düpedüz ahlaksızlık ve faşizanlıktır. Siyasetçilerin görevi üçüncü sınıf mafya dizilerine özenmek değil halkın sorunlarına çare bulmaktır” ifadelerini kullandığını hatırlatması üzerine konuşan Öğe “Benim şahsıma yönelik bir hakarette bulunarak faşizan yaklaşımlarda bulunmuş. Kendisi bu kelimenin anlamını biliyor mu? Onunla alakalı da hukuki süreç başlatacağım. Ahlak dersini de onlardan alacak değiliz.  Gazeteden bir habere dayanarak bize eleştiride bulunuyor. İnsan bir olayı araştırır ve ona göre açıklama yapar. Umut ederdim ki CHP İlçe Başkanı yapıcı, icraatçı, belediyeye böyle tavsiyelerde bulunsun ki biz de İlçe Başkanı olarak onu takdir etseydik” dedi. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10