170'inci yıla coşkulu kutlama

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci Kuruluş Yıldönümü, dün Çerkezköy'de coşkulu bir törenle kutlandı. Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan

Çerkezköy 10.04.2015 20:00:00 0
170

POLİSEVİ’NDE DEVAM ETTİ

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.30’da düzenlenen tören, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program polisevinde devam etti. Polisevinde saat 11.15’te başlayan programda İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Yaprak Türkay ile Bilal Koç ‘Polis’ isimli şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından konuşan İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan Türk Polis Teşkilatı’nın 170.Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşadıklarını belirtti.

“GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEK”

Şanla, şerefle dolu 169 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan Teşkilatın 170.kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye’de değil, dünyada birçok ülkede saygın bir şekilde yerini almış olmanın haklı onurunu ve gururunu taşıdığını ifade eden Ogan “Teşkilatımız, çağdaş ve modern standartlar çerçevesinde ülkemizin huzur ve güvenini sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini, bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş ve bundan sonra da aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecek” dedi.

STK’LARIN DA KATILIMINI ÖNGÖRÜYORUZ

Türk Polis Teşkilatı’nın, bir buçuk asrı aşan engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren güçlü ve etkin bir kurum olarak, bundan sonra da şerefli mazisinden ve aziz milletinden aldığı güçle, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlılığında, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi dün olduğu kadar bugün de Cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumluluklarını canı pahasına yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Ogan “Emniyet ve asayiş hizmetlerinin yerine getirilmesinde, halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü günümüzde çağdaş güvenlik anlayışı; suçun olumsuz sosyal şartlar altında işlendiğini kabul etmekte ve suça iten şartların ortadan kaldırılabilmesi için başka halkın, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da bu alanda katılımını öngörmektedir” dedi.

“VATANDAŞIN DESTEĞİ VE MEDYANIN ROLÜ BÜYÜK”

Suçu önleme ve suçluların yakalanmasında, başarının en önemli unsurlarından birisinin vatandaş desteği ve medyanın rolü olduğunu kaydeden Ogan “Teşkilatımızın başarısı, aydınlattığı olayların yanı sıra vatandaşlarımızla geliştirilen ilişkilerin ölçüsüne ve halktan alınan desteğe bağlıdır. Yine bununla beraber, polis ile halkımız arasında kurulan güven köprüsü ne kadar iyi sağlam olursa, başarıya o denli ulaşılacağı gibi art niyetli insanların emellerini gerçekleştirme imkanlarının da azalmış olacak. Dolayısıyla halkımız, polisine güvenmeli ve kendisinden yardımını esirgememeli, daha güvenli ve güzel günler için polis vatandaş el ele ortak olarak hareket etmelidir. Halkımızın teşkilatımıza göstermiş olduğu yakın ilgi, sevgi, güven ve destek zor görevlerimizin yerine getirilmesinde bizlere güç ve moral vermektedir” dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Vatandaşlarına hizmeti kutsal bilen ve yaptığı hizmetleri vatandaşın memnuniyeti esası üzerinde temellendiren, eğitimin gücüne ve kalitesine inanan, kanunların verdiği yetkileri yerinde ve zamanında kullanan ve kendisini toplumun bir parçası olarak gören teşkilat ve teşkilat mensupları ile geleceğin daha huzurlu ve daha güvenli olacağını ifade eden Ogan “Tüm teşkilat mensuplarımızın ve onların fedakar ailelerinin 170.kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Kahraman gazilerimiz ile halen görevleri başında olan tüm teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“EN KÖKLÜ VE TEMEL KURUMLARDAN BİRİSİDİR”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü ve temel kurumlarından birisi olan polis teşkilatının 170.kuruluş yıl dönümünü kutladı. Türk polis teşkilatının ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, kamu düzenini tesis etmek, suç işlenmesini önlemek ve suç işleyenleri adalete teslim etmek için gece gündüz çalıştığını ifade eden Kubilay “Gücünü halktan ve kanunlardan alan emniyet teşkilatımız aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için olağan üstü bir gayretle çalışıyor. Toplum ve fert olarak huzur ve güven içinde yaşamamızın teminatı devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı için durmadan fedakarca hizmet veren tüm emniyet teşkilatı mensuplarını tebrik ediyor bu hizmetlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle milletimizin ve devletimizin bayrağımız için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz. Kahraman gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Görevleri başında olan tüm emniyet teşkilatı mensuplarına ilçemizde yapmış oldukları önemli hizmetleri için teşekkür ediyorum ve aileleriyle birlikte sağlıklı başarılı ve mutlu bir gelecek diliyorum” diye konuştu.

PASTA KESİLDİ

Programda polis memurları kokteyle katılanlara karanfil dağıtıldı. Kokteylde davetliler bol bol sohbet ederken, protokol üyeleri tarafından günün anısına polis logolu 170.yıl pastası kesildi. Gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Eyüp Savcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Atilla Can, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Şener Çelik, Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy Eski Kaymakamlarından Abdullah Durukan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger, AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayları Dt.Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün, MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Hakan Özgül, Çerkezköy MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş,  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Necati Karaoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan,  Çerkezköy SGK Müdürü İshak Marangoz,  Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çetin Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Türkiye Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Konfederasyonu Genel Sekreteri Yaşar Yılmaz,Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Emniyet Hizmetlerini Güçlendirme ve Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Ece, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy Belediye meclis üyeleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, PTT Müdürü Sezai Zorba, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr.İrfan Tombalak, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar, okul müdürleri, gaziler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10