Projede son aşamaya gelindi

Süt Dünyası Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gümüş ile Süt Dünyası Dergisi yazarlarından Abdi Kösem, önceki gün Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'u ziyaret etti.

Malkara 14.04.2015 11:51:00 0
Projede son aşamaya gelindi

SON DURUM KONUŞULDU

Ziyarette Türkiye'de tanınan, hatta ünü yurt dışına taşan geleneksel Malkara eski kaşar peynirinin coğrafi işaretleme kapsamında koruma altına alınması için yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların son durumu konuşuldu. Süt Dünyası Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gümüş ile Süt Dünyası Dergisi yazarlarından Abdi Kösem'in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Malkara'da üretilen süt ürünleri, ulusal çapta tanınmakta ve hatta bu ün yurt dışına taşmış durumdadır. Trakya Bölgesi'nde hayvancılık ve süt üretimine bakıldığında kurulan süt işletmelerinin çoğunluğu Malkara'dadır” dedi.

TEKİRDAĞ’IN MERKEZİ

Malkara’nın, et ve süt üretiminde Tekirdağ'ın merkezi olduğunu belirten Yurdakul “10 ilçeden daha fazla üretim yapılmaktadır. Bu sebeple biz, Malkara'ya Trakya'nın en modern et entegre tesisini de kuracağız. Ayrıca Hayvancılığı Destekleme Projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de mera ıslah çalışmalarını başlattı ve bu konuya büyük bir bütçe ayırdı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Belediyemiz ortaklaşa yapmış olduğu çalışmalarla hayvancılığa çok büyük bir önem vermektedir” dedi.

EN MEŞHURU ESKİ KAŞAR PEYNİRİ

Malkara'nın süt ürünleri arasında en önemlisi ve en meşhurunun eski kaşar peyniri olduğunu dile getiren Yurdakul “Tadının ve renginin diğerlerinden farklı olması Malkara eski kaşar peynirini başka yerlerdeki peynir çeşitlerinden ayrı kılmaktadır. Malkara eski kaşar peyniri içerdiği yağ, protein, mineral madde ve vitamin içeriği bakımından oldukça besleyici özelliklere sahiptir” dedi. Malkara'yı kapsayacak çalışmanın son aşaması da tamamlandığında Malkara Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla Malkara kaşarı markalaşmış olacak.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10