Akay: Parklar yeniden düzenlenecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Gıda Bankası projesi ve parklar hakkında açıklamada bulundu.

Çerkezköy 15.04.2015 18:33:00 0
Akay: Parklar yeniden düzenlenecek

“GIDA BANKASI AÇILABİLİR”

Malkoçoğlu Caddesi’nde Çerkezköy Belediyesi’ne ait 800 metrekarelik yeri Büyükşehir’e devrettiklerini ifade eden Akay “Bu alan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının Sosyal Hizmet binası olacak. Seçim döneminde ihtiyaç sahipleri ve yardıma muhtaç aileler için hazırladıkları projeler arasında bulunan “Gıda Bankası”nı da oraya açabiliriz. Projenin içeriği hakkında ilerleyen günlerde açıklama yapılacak. Gıda bankasının yeni açılacak olan Sosyal Hizmet binasında hizmet göstermesine sıcak bakıyoruz. Bu Gıda Bankası kapsamında ihtiyaç sahipleri tespit edilir o verilen kartlarla birlikte belirlediğimiz marketlerden ihtiyaç sahipleri alışveriş yapabilirler” dedi

“AĞUSTOS AYINDA TEMELİ ATILACAK”

Ağustos ayında temelinin atılması beklenen Sosyal Hizmetler binasının işlevinin çok olacağını kaydeden Akay “Bunun dışında sosyal hizmet adına belki kreş de yapılabilir. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı eğitim birimleri de oluşturulabilir ve kurslarda açılabilir. Bina ile ilgili fiziki proje ortaya çıkmadı. Bu sene içinde netleşecek. Ayrıca bütçeden de payda ayrıldı” dedi.

“ÖNCE IŞIKLANDIRIP SONRA DÜZENLEYECEĞİZ”

Çerkezköy’de bulunan parklar hakkında da konuşan Akay “Parklarımız son dönemlerde kullanılmaz hale getirildi. Çerkezköy merkezde 45 tane ufak parkımız bulunuyor. Onların hepsi için Ocak ayında Emniyet Müdürlüğüne yazı yazdık. Yazımızda TREDAŞ’a iletilmek üzere parkların yanlarında elektrik trafosu konmasını istedik. Bununla ilgili verdiğimiz dilekçeden olumlu yanıt aldık. Bu yıl bunu yapacağız. Ufak parkların hepsini yeniden düzenliyoruz. Önce ışıklandırıp sonra parklarımızı düzenleyeceğiz” diye konuştu.

“BUNUN ÇALIŞMASINI BİZ YAPACAĞIZ”

Geçmiş dönemlerde ihaleye çıkartılan parkların kapalı alan haline geldiğini kaydeden Akay “Bununla ilgili işletmeciler ile sıkıntımız yok. Ancak parka gelen insanlarımız park alanları kapalı olduğu için parkları kullanamıyor. Bu parkları vatandaşlarımızın kullanıma açabilmek için çalışmalar yapacağız. Bazı parklarımız 3-8 yıl arası ihaleye verilmiş. Bununla ilgili Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde muhtarlık yanında bulunan parkımızın ihale süresi bitiyor. Bunun çalışmasını biz yapacağız, gerekirse çalışma yapıldıktan sonra ihaleye biz vereceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10